Адриан Антонов помел Ани и Явор със скорост от 106 км/ч

Публикувано преди 1 седмица  |  България
Адриан Антонов помел Ани и Явор със скорост от 106 км/ч

Софийска градска прокуратура (СГП) внесе обвинителен акт в Софийски градски съд (СГС) срещу Адриан Антонов, който прегази Анна-Мария и Явор на пешеходна пътека. На 8 май 2023 г. Адриан Антонов блъсна и уби на място младите влюбени на столичния булевард „Сливница“ късно вечерта, докато пресичали.

„Случаят е илюстративен за тежките и необратими последици, които следват от неспазването на правилата за движение по пътищата и в частност пренебрегването на ограниченията на скоростта“, заявиха от държавното обвинение на брифинг в Съдебната палата.

Обвинителният акт срещу Адриан Антонов е внесен след разпит на 17 свидетели, 11 експертизи и множество други доказателства, в т.ч. и видеозаписи, стана ясно още от думите на прокурорите.

Със скорост от 106 км/ч обвиняемият е ударил пресичащите по пешеходната пътека Явор и Ани. Тялото на момичето е изхвърчало на 51 м от мястото на удара, докато тялото на момчето се врязало в предното стъкло и навлязло частично в купето на автомобила. Колата е продължила движението си още около 300 метра, преди да се удари в крайпътен стълб и тялото на момчето също е изпаднало. И двамата пешеходци са загинали на място, коментира говорителят на СГП Десислава Петрова

Петрова поясни, че обвиняемият е имал изрядно процесуално поведение и не е ставал повод за забавяне на разследването. Антонов в момента е с наложена мярка „подписка”. Той беше задържан за постоянно в ареста и след това мярката му беше променена, защото е обвинен за убийство по непредпазливост и по закон не може да бъде задържан повече от два месеца. Той е със забрана да напуска страната и с отнета шофьорска книжка.

От думите ѝ стана ясно още, че водачът не е употребил алкохол и наркотици и доброволно е дал проби за изследвания.

Източник: fakti.bg


Статията е публикувана на 23 април 2024

Следете ни в Google News Showcase



НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА

НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО