След атаки с дронове срещу руските области Смоленск и Липецк е избухнал пожар

Публикувано преди 2 седмици  |  Света
След атаки с дронове срещу руските области Смоленск и Липецк е избухнал пожар

След атака с безпилотен летателен апарат от страна на Украйна, пожар избухна в енергийни съоръжения в руската Смоленска област, а хора бяха евакуирани от части на Липецк в югозападната част на Русия, след като безпилотен самолет падна върху индустриален парк, предаде Ройтерс и БТА, позовавайки се на изявления на регионалните власти.

„Нашата област отново е атакувана от украински безпилотни летателни апарати“, заяви губернаторът на Смоленска област Василий Анохин в „Телеграм“. „В резултат на вражеската атака срещу граждански горивни и енергийни съоръжения избухна пожар в районите на Смоленск и Ярцево“, добави той.

Не стана известно веднага какви съоръжения са били подпалени. В Смоленска област няма големи петролни рафинерии, отбелязва Ройтерс.

Безпилотен летателен апарат е паднал и върху индустриална зона в руската Липецка област, съобщи в „Телеграм“ губернаторът на областта Игор Артамонов. Не се съобщава за пострадали, но жителите на близките населени места са били евакуирани като предпазна мярка.

Източник: fakti.bg


Статията е публикувана на 24 април 2024

Следете ни в Google News Showcase



НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА

НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО