Урсула фон дер Лайен: Русия носи екзистенциална заплаха за Европа

Публикувано преди 2 седмици  |  Света
Урсула фон дер Лайен: Русия носи екзистенциална заплаха за Европа

С агресията си срещу Украйна Русия представлява екзистенциална заплаха за цяла Европа, не само за украинците. Това каза председателят на ЕК Урсула фон дер Лайен в Страсбург по време на последната пленарна сесия на настоящия парламент, предаде специалният пратеник на ФАКТИ Денис Джамбазов.

Коментарът ѝ бе направен на церемония, която отбеляза 20 години от най- голямото разширяване на Европейския съюз. Фон дер Лайен посочи, че бъдещето на Молдова и Украйна също е в ЕС, както и на Грузия.

Тя предупреди, че ако Владимир Путин спечели в Украйна, ще бъде променен ходът на европейската история и ЕС никога няма да бъде същият. Урсула фон дер Лайен подчерта, че Европа трябва да е обединена и да не позволява на руския агресор да спечели войната. Тя каза, че Украйна се сражава не само за собствената си независимост, но и за цяла Европа.

„Всеки ден виждаме ужасяващите атаки на Русия срещу Украйна. Путин разбира само от един език: да предоставим на Украйна всичко необходимо, за да се защити“, каза Урсула фон дер Лайен.

„Путин вярваше, че ние няма да застанем зад Украйна. Сгреши. Путин вярваше, че Конгресът на САЩ няма да подкрепи Украйна. Сгреши. Украйна трябва да победи за бъдещето на Европа“, каза председателят на ЕК в речта си.

Източник: fakti.bg


Статията е публикувана на 24 април 2024

Следете ни в Google News Showcase



НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА

НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО