Прокуратурата отказа да образува наказателно производство срещу директора на „Пирогов“

Публикувано преди 2 седмици  |  България
Прокуратурата отказа да образува наказателно производство срещу директора на „Пирогов“

В Министерството на здравеопазването е постъпила информация от прокуратурата, че е постановен отказ за образуване на наказателно производство по отношение на изпълнителния директор на УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“ във връзка констатациите, съдържащи се в доклад на Звено „Вътрешен одит“ в министерството и доклад от проверка на Агенцията за държавна финансова инспекция, съобщиха от здравното ведомство.

Мотивът за отказа е, че липсват данни за престъпление.

Съобщението на здравното ведомство е уточнение във връзка с изказване на служебния министър на здравеопазването от днес, в което тя коментира отказа на прокуратурата.

На 5 декември 2023 година от Министерството на здравеопазването потвърдиха пред БТА, че директорът на УМБАЛСМ „Н.И.Пирогов“ д-р Валентин Димитров е освободен от поста. Министърът на здравеопазването проф. Христо Хинков обяви тогава, че одит, извършен в болница „Пирогов“ в периода юни 2022 – юли 2023 г., е показал финансови нарушения в лечебното заведение, както и че болницата е в лошо финансово състояние.

На 11 април от Министерство на здравеопазването съобщиха, че служебният министър на здравеопазването д-р Галя Кондева е отменила заповедта за уволнението на д-р Валентин Димитров.

Източник: fakti.bg


Статията е публикувана на 24 април 2024

Следете ни в Google News Showcase



НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА

НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО