Весислава Танчева: „Към „Зелено движение“ ще се насочи част от вота на хората, разочаровани от ПП-ДБ

Публикувано преди 2 седмици  |  България
Весислава Танчева: „Към „Зелено движение“ ще се насочи част от вота на хората, разочаровани от ПП-ДБ

„Борбата на тези избори ще е за второто място. То не е гарантирано на ПП-ДБ“, заяви пред БНР Весислава Танчева, пиар експерт.

„Решението на „Зелено движение“ да се явят в друг формат е нещо, което ще повлияе на резултатите на ПП-ДБ. Те бяха основните представители на коалицията, когато става въпрос за активни граждански действия“.

Резултатите от последното изследване на социологическа агенция „Тренд“, направено по поръчка на в. „24 часа“ и „Нова броудкастинг груп“, показват над 9% разлика между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ за предстоящите избори.

ГЕРБ-СДС задържа нивата си от последните месеци (24.9% от гласуващите). ПП-ДБ (15.5%), ДПС (14.4%) и Възраждане (14.2%) са с близки стойности и представянето им в предстоящата предизборната кампания ще е ключова за крайната подредба на второто, третото и четвъртото място. Сигурна остава петата позиция за БСП (9.1% от гласуващите), а на шесто място е „Има такъв народ“ с 4.8% от гласуващите“, коментират социолозите ат агенцията.

„Това са поръчани от медия резултати и може да сметнем, че са реалистични в доста голяма степен. Те измерват твърдите ядра плюс някаква периферия, доколкото тя е останала“.

Новите формирования нямат много време, за да докажат състоятелността си, посочи Танчева в предаването „12+3“.

„Зелено движение“ са единствените разпознаваеми. Към тях ще се насочи част от вота на гражданите, които са разочаровани от поведението на ПП-ДБ“.

Танчева няма големи очаквания към формацията, с която ще се представи Ваня Григорова.

„Но без съмнение това е някаква форма на „президентско участие“ – партия, която до голяма степен е под президентското крило“.

Тази мръсна кампания, която започна още преди официалния ѝ старт, е насочена към демобилизация на хората и стремеж да ги откажат от участие в изборите, смята пиар експертът.

Източник: fakti.bg


Статията е публикувана на 24 април 2024

Следете ни в Google News Showcase



НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА

НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО