Румен Овчаров: България няма никакъв интерес от договора с „Боташ“

Публикувано преди 2 седмици  |  България
Румен Овчаров: България няма никакъв интерес от договора с „Боташ“

България няма абсолютно никакъв интерес от договора с турската компания „Боташ“. Дори и да приемем тезите на президента, че този договор създава условия за диверсификация, тези условия вече приключиха и Турция си ползва връзката с Румъния и Молдова и изнася газ още от средата на миналата година за тези две държави и то доста повече, отколкото ние сме резервирали. Това коментира в студиото на „Още от деня“ по БНТ Румен Овчаров, бивш министър на икономиката и енергетиката и член на НС на БСП.

„Този проект има някакво бъдеще някога, но не сега, защото на ден плащаме 490 000 долара без да ползваме нито договора, нито тръбопровода. Самата Деница Златева е написала доклад до бившия министър на енергетиката Румен Радев какви са негативите от този договор. В него пише какви са недостатъците, колко е неефективен за България, как „Булгаргаз“ е правил някакви усилия, но „Боташ“ отказвали и т.н.“, поясни Овчаров.

По думите му, този договор е безсмислен и престъпен. Преди всичко той е в интерес на „Боташ“. Договорът няма да бъде предоговорен, защото клаузите са такива. Той е абсурден договор, добави Румен Овчаров.

Източник: fakti.bg


Статията е публикувана на 24 април 2024

Следете ни в Google News Showcase



НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА

НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО