Политолог: Много по-вероятно е да няма сглобка след 9 юни

Публикувано преди 1 седмица  |  България
Политолог: Много по-вероятно е да няма сглобка след 9 юни

След 9 юни ще се опитат да ни предложат нова песен със стари беквокали. Това заяви в предаването „България, Европа и светът на фокус“ на Радио „Фокус“ политологът Георги Киряков.

По думите му преди това е много важно политиците да се обърнат към избирателите си: „Всяка една партия трябва да се обърне към всички избиратели, не само към своите И да им каже какво възнамерява да прави след изборите. Как възнамерява да управлява тази държава?

И да влезе в детайли във всяка една сфера на държавното управление, която искат да реформират или да поправят или да управляват по различен начин. Това е първият разговор – с обществото, с избирателите. Вторият разговор също е много важен и той е за следизборните коалиции, въпреки че казват, че не е сега времето. Точно сега е времето за разговор за коалициите.

Защото пак ще попаднем в ситуация след изборите, в която ще се налага да се правят коалиции и никой няма да знае какво да прави. Никой няма да знае какво да каже. Затова е важно сега точно да се говори за коалициите, с кои партии могат да управляват, с кои партии не могат да управляват. С кои партии искат да управляват, с кои партии не искат да управляват“, коментира Киряков.

Той подчерта, че “Продължаваме промяната“ дава сигнали, че е готова да влезе в някаква нова сглобка, защото това ще наложи политическата логика: „Това ще наложи резултатът от изборите. Няма да има партия, която да спечели мнозинство, така че да управлява самостоятелно. Затова трябва да се говори сега за коалиции“.

Според Георги Киряков е много по-вероятно да няма никаква сглобка след изборите и да вървим към поредица от избори: „Бойко Борисов има много повече политическа, лична и партийна сметка да управлява през служебно правителство, водено от човек, който дължи кариерата си от 2009 г. насам на него“.

Източник: fakti.bg


Статията е публикувана на 24 април 2024

Следете ни в Google News Showcase



НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА

НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО