Важните новини във ФАКТИ на 24.04.2024 г.

Публикувано преди 1 седмица  |  България
Важните новини във ФАКТИ на 24.04.2024 г.

Украйна договаря продажбата на части от оборудването на АЕЦ „Белене“

България ще съдейства на Украйна в процеса по възстановяване на енергийната ѝ инфраструктура. Задълбочаването на сътрудничество в сферата на енергетиката е от взаимен интерес и за двете страни. Това каза министър на енергетиката Владимир Малинов. Днес той разговаря с посланика на Украйна Н. Пр. Олеся Илашчук.

Геновева Петрова очаква люта битка за второто и петото място

Очаква се интересна кампания, но вероятно със същите резултати. Това каза пред bТВ социологът Геновева Петрова от „Алфа Рисърч“.

Политолог: Много по-вероятно е да няма сглобка след 9 юни

След 9 юни ще се опитат да ни предложат нова песен със стари беквокали. Това заяви в предаването „България, Европа и светът на фокус“ на Радио „Фокус“ политологът Георги Киряков.

По думите му преди това е много важно политиците да се обърнат към избирателите си: „Всяка една партия трябва да се обърне към всички избиратели, не само към своите И да им каже какво възнамерява да прави след изборите. Как възнамерява да управлява тази държава?

Предлагат тотална забрана на хазарта в медиите

ДПС и ГЕРБ-СДС предлагат затваряне на хазартните зали в малки населени места и забрана за реклами. Двете партии внесоха предложение за изменение в Закона за хазарта.

Симеон Дянков: За мен най-добрата коалиция след изборите би била тази между ГЕРБ и ПП-ДБ

За мен най-добрата коалиция след изборите би била тази между ГЕРБ и ПП-ДБ. Сега може и да не си говорят много, но очаквам, че след вота отново ще седнат да преговарят. Втори вариант за коалиция, поне според мен, би бил между ГЕРБ, ДПС и ИТН. Това коментира бившият финансов министър Симеон Дянков в ефира на NOVA NEWS.

Румен Овчаров: България няма никакъв интерес от договора с „Боташ“

България няма абсолютно никакъв интерес от договора с турската компания „Боташ“. Дори и да приемем тезите на президента, че този договор създава условия за диверсификация, тези условия вече приключиха и Турция си ползва връзката с Румъния и Молдова и изнася газ още от средата на миналата година за тези две държави и то доста повече, отколкото ние сме резервирали. Това коментира в студиото на „Още от деня“ по БНТ Румен Овчаров, бивш министър на икономиката и енергетиката и член на НС на БСП.

Служебното правителство ще изплати обещаната на земеделците „украинска помощ“

С 20 дни закъснение от предварителния срок, държавата ще изплати обещаната на земеделците „украинска помощ“. Тя е в размер на близо 300 милиона лева и ще обхване 50 хиляди земеделци. Парите са събрани от преструктуриране на бюджета на ДФ „Земеделие“, както и съфинансиране от държавния бюджет, уточни БНТ.

След БСП и ПП-ДБ внася искане за освобождаването на Росен Желязков

Парламентарната група на „Продължаваме Промяната – Демократична България“ внася искане за предсрочното освобождаване на председателя на Народното събрание Росен Желязков с мотиви за цялостното му поведение като ръководител на тази институция.

Румен Радев: Подкрепям депутатите за повишаването на заплатите за армията ни ВИДЕО

Вече заявих, че напълно ще подкрепя премиера Главчев в неговия избор, за който и да е министър, защото той носи отговорност. Това каза президентът Румен Радев.

23 партии и 11 коалиции са подали в ЦИК заявление за регистрация за участие в изборите през юни

Общо 23 партии и 11 коалиции са подали в Централната избирателна комисия (ЦИК) заявление за регистрация за участие в изборите за членове на Европейския парламент (ЕП) от Република България и/или за народни представители. Това съобщиха за БТА от ЦИК.

Шефът на СДВР: Пистолетът на журналиста Димитър Стоянов е законен

Журналистът Димитър Стоянов е заявил пред колегите от Пето РПУ, че ще дойде да даде обяснения, след като се освидетелства в „Пирогов“. Доста време се е забавил и след направената справка, че такова лице не е било прегледано до момента, колегите са се насочили към спешната болница, за да проверят на място дали има такъв пациент. След намесата на служителите на СДВР лицето е установено и му е дадена възможността да се освидетелства при дежурен лекар в „Пирогов“ и след това е задържано. Това заяви на брифинг пред журналисти директорът на Столичната дирекция на полицията Любомир Николов по казуса с обвиненията в хулиганство и закана с убийство, повдигнати на журналиста от BIRD.BG Димитър Стоянов.

Политическите компромати скараха проф. Коларова и Асен Григоров

Кампанията може да понесе още компромати преди изборите, докато хората – не. Има една точка на пречупване, след която ти става безразлично. Аз си задавам въпроса кога българските политици ще си дадат сметка, че когато говорят един срещу друг, това е в тяхна вреда и от него всички губят. Това заяви политологът проф. Румяна Коларова в предаването „Лице в лице“ по бТВ.

Татяна Дончева: Ваня Григорова поиска еднолично да ръководи „Левицата“

Лидерът на „Движение 21“ съобщи, че Ваня Григорова е била поканена да участва в коалиция „Левицата“, но е поставила неизпълними условия.

Частна къща се срути в Стария град на Пловдив

Къща в съседство с експозицията „Енчо Пиронков“ и срещу „Нишанян“ се е срутила в Стария град. Сградата е частна и има входове откъм две улици – „Хан Омуртаг“ и „Васил Кънчев“. Срутената част е откъм ул. „Васил Кънчев“, съобщи trafficnews.bg.

Тежка катастрофа с певицата Глория в Кресненското дефиле

Певицата Глория е претърпяла тежка катастрофа в района на Кресненското дефиле.

Първите ни два изтребителя F-16 кацат в България до месец април 2025 година

Първите два изтребителя F-16 ще ни бъдат предадени от САЩ тази година, каза служебният министър на отбраната Атанас Запрянов.

Отровна гъсеница вкара в „Пирогов“ бременна

Борова процесионка вкара в „Пирогов“ млада жена от душнишко село. Токсичната гъсеница, за която „Труд“ неотдавна ви съобщи, докара тежка алергична реакция на бременната Марина Туйова.

Кольо Парамов: Предстои обявяването на нови 20 човека по схемата на Глобалния акт „Магнитски“

За огромно съжаление това е голямата истина от последните две-три години, че сме възможно най-тежката корупционна схема на света. Това каза пред Агенция „Фокус“ Кольо Парамов, бивш главен ревизор на БНБ.

Асен Василев: Стефан и Марин Димитрови не са посещавали МФ. Вратата е с пропуск, има и камери

Асен Василев отрече докато е бил министър на финансите при него са идвали Стефан и Марин Димитрови. Това стана по време на изслушване на бившия министър на финансите във Временната комисия за разследване на корупционните практики в Агенция „Митници“, съобщават от Dariknews.bg.

Мая Манолова: Защо отивам на избори с Ваня Григорова?

Защо отивам на избори с Ваня Григорова? На този реторичен въпрос отговаря в официална позиция лидерът на „Изправи се!“ Мая Манолова.

Източник: fakti.bg


Статията е публикувана на 24 април 2024

Следете ни в Google News Showcase



НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА

НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО