Българският бокс с невиждан успех в навечерието на 100-годишнината си

Публикувано преди 1 седмица  |  Спортни
Българският бокс с невиждан успех в навечерието на 100-годишнината си

Българският бокс достигна невиждан връх в навечерието на 100-годишнината си. Под ръководството на президента на федерацията Красимир Инински националите ни вече имат 10 медала от Европейското първенство в Белград. Рекордното отличие бе дело на Радослав Росенов. 20-годишният ни талант се класира за полуфиналите в категория до 60 килограма в сръбската столица!

Радо срази по убедителен начин представителя на Беларус Артур Туниев. Националът ни доминира в хода и на трите рунда и заслужи чист успех с 5:0 гласа. Така под наставленията на Жоел Арате, Валентин Поптолев и Александър Александров той спечели минимум бронзово отличие. За място на финал утре Росенов ще срещне Артур Сахакян (Армения).

В исторически план България не е печелила повече от 9 медала от едно Европейско първенство. Върхът бе през 1989 година в Атина, когато боксьорите ни вземат 3 златни, 1 сребърно и 5 бронзови отличия.

Пред националите ни сега има шанс и за още един медал в лицето на Рами Киуан. Около 20:00 часа той ще боксира в категория до 75 килограма с Михал Ярлински (Полша).

Източник: fakti.bg


Статията е публикувана на 24 април 2024

Следете ни в Google News Showcase



НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА

НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО