В Столичния общински съвет: Освобождават от всички постове Благовест Георгиев, предизвикал ПТП и отказал тестване

Публикувано преди 1 седмица  |  България
В Столичния общински съвет: Освобождават от всички постове Благовест Георгиев, предизвикал ПТП и отказал тестване

Столичният общински съвет (СОС) предстои да обсъди освобождаването на Благовест Георгиев от всички заемани от него постове в Съвета, става известно от доклад, публикуван на сайта на Съвета, чието редовно заседание започва днес в 10:00 часа, съобщи БТА.

Вносители на доклада са председателят на СОС Цветомир Петров, зам.-председателят Бойко Димитров и председателят на групата на „Продължаваме промяната – Демократична България“ („Спаси София“) Борис Бонев.

В момента Георгиев е член на Комисията по транспорт и пътна безопасност към Съвета, както и на комисията за спорта и комисията по архитектура. Той е член и на Съвета за управление на Специализирания общински приватизационен фонд, и на Областния съвет за развитие на Област София.

На 6 април кметът на София Васил Терзиев, председателят на СОС Цветомир Петров, общински съветници поискаха оставката на Благовест Георгиев, след като същия ден от МВР съобщиха за катастрофа в София, при която виновният водач е избягал от местопроизшествието.

Сигналът за инцидента е подаден около 21:00 часа предишния ден, а очевидци са съобщили, че минути по-рано на кръстовището на улиците „Драган Цанков“ и „Кирил Видински“ лек автомобил „Ауди“ навлиза в насрещното платно и реализира пътно произшествие с друго превозно средство. Водачът не е спрял и е напуснал мястото на катастрофата. Органите на реда са установили самоличността на 43-годишния водач. Пред тях мъжът е заявил отказ да бъде тестван за употреба на алкохол и наркотични вещества.

В дневния ред на днешното заседание са още доклад за безвъзмездно придобиване от държавата на правото на собственост върху недвижими имоти – стадиони, сгради и други спортни обекти.

СОС ще обсъди и увеличаване на капитала на две общински болници, както и да им разреши да получат дълготраен материален актив.

В дневния ред е още изграждането на нова детска градина в с. Негован за две яслени и две градински групи.

Източник: fakti.bg


Статията е публикувана на 25 април 2024

Следете ни в Google News Showcase



НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА

НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО