В мащабно настъпление! Руската армия разгръща офанзивата си в Донецка област

Публикувано преди 1 седмица  |  Света
В мащабно настъпление! Руската армия разгръща офанзивата си в Донецка област

Руските войски превзеха още едно село – Новобахмутовка, след като пробиха фронта в Донецка област. Междувременно украинските военни отчаяно се опитват да стабилизират фронта. Според анализатори на проекта Deep State те успяват само отчасти.

Според военния наблюдател на BILD Юлиан Рьопке основната надежда за украинската армия е пристигането на нови оръжия, включително боеприпаси за западните високоточни оръжия. Видеоматериал от Полша показва десетки бронетранспортьори Bradley, които чакат на паркинг за транспортиране през границата.

След решението на Конгреса на САЩ за предоставяне на помощ на Киев, Украйна използва значително повече ракети М30 за унищожаване на руски многоцелеви ракетни установки и противовъздушни системи на разстояние до 80 км зад фронтовата линия. Това вероятно показва, че на украинските въоръжени сили са обещани стотици нови ракети през следващите няколко дни.

Успоредно с това украинската армия нанася масирани удари по руската петролна промишленост. Особено засегната е Смоленска област, където петролно депо на „Роснефт“ и помпена станция се запалиха след атака с дрон. Друг украински безпилотен летателен апарат се разби в петролно депо във Воронежка област. Освен това е ударен завод за трактори в Липецк, който произвежда важни компоненти за военните бронирани машини на руските въоръжени сили.

Източник: fakti.bg


Статията е публикувана на 25 април 2024

Следете ни в Google News Showcase



НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА

НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО