БСП определя листите си за вота 2 в 1 на пленум

Публикувано преди 2 седмици  |  България
БСП определя листите си за вота 2 в 1 на пленум

Пленум на БСП определя кандидатските листи за парламентарните и европейски избори. Това се случва на фона на множащи се политически формации в лявото пространство. На 1-ви май социалистите поканиха повече от 20 партии и над 20 граждански сдружения на дискусия.

Най-вероятно еврокандидатурите ще бъдат оглавени от Кристиян Вигенин. А на влизане Румен Гечев посочи, че вероятно ще бъде част от листите. „Аз ще съм номиниран там, тъй като ми звъняха от цялата страна – на мен и на други колеги, за номинациите. И съм дал съгласие, нищо необикновено няма. Политиките са разписани в проектопрограмата, която сега ще гласуваме. Ние я обсъждахме два пъти, сега е финалният вариант, но трябва да ви кажа, че няма нищо сензационно, тъй като ние си имаме цели. Няма как една сериозна партия да ги променя. Политиките са ясни – ние си ги следваме, не се прегръщаме с лоши другарчета“, обясни той.

Петър Мутафчиев от своя страна смята, че Левицата трябва да направи всичко възможно да се яви обединена на тези два избора. „Не може да се явим с пет листи. Още утре това ръководство трябва да направи всичко възможно, за да събере всички тези формации, които заявиха, че ще се явят на изборите, да ги обедини около идеите на социализма, и ги призовавам – бъдете малки и хрисими. Победите, които демонстрирате като София, не са победи, те са падения“, коментира той.

Ваня Григорова, която е председател на коалиция „Солидарна България“, подчерта, че дискусията ѝ с Корнелия Нинова е станала неприкрита. „Всички неща, които тя правеше в кампанията, аз вече не ги прикривам. Казвам какво се случва. В предишните избори тя се опита да счупи коалицията, работеше срещу мен и срещу собствените си кандидати за общински съветници. Изхабени от политическа употреба бастуни им се привиждат патерици, аз не съм такава на ГЕРБ. Това е накратко начинът, по който бих могла да коментирам всичките тези изявления на БСП и конкретно на г-жа Нинова“, заяви тя в ефира на „Събуди се“.

Източник: fakti.bg


Статията е публикувана на 27 април 2024

Следете ни в Google News Showcase



НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА

НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО