ОФК Елхово (U15) вдигна шампионската титла на зона Бургас »

Кирил Добрев: В БСП са останали само тези над 75 години

Публикувано преди 2 седмици  |  България
Кирил Добрев: В БСП са останали само тези над 75 години

В последните 30 г. в БСП са членували от комунисти до социалдемократи. За последните 5 г. БСП е загубила 2/3 от електората си. Загубила е абсолютно всички социалдемократи, половината от социалистите и половината от комунистите. Загубила е 100% от младежкия си вот, поливаната от активното си поколение и половината от вота на пенсионерите. Станали са само тези над 75 години. 14% от тези хора са напуснали и не гласуват за БСП само заради това, че е неин председател. Това е официална статистика на проф. Мирчев.

Това коментира пред „Лице в лице“ по бТВ Кирил Добрев.

Отговорът не е само в личностите, а и в процесите, които се случват. Какво се случи в БСП – преминава през криза. Но те не е само заради Корнелия Нинова. На политическата сцена през последната година се смениха много нови формации – ИТН, Мая Манолова. Когато те изтляха, се появиха ПП, които трябваше да понесат факела на новата надежда. През това време БСП понесе доста стрелба в гръб и приятелски огън. И доста хора се опитаха и работиха срещу БСП и сега търсят отговорност в БСП, коментира Александър Симов.

„Аз се чувствам лично засегнат от това, което направи Елена Йончева, защото лично съм инвестирал доверие в нея. През цялото време е имало такива подводници със зависимости. Нормалната е битката с такива хора. Когато се срещам с избиратели, те постоянно ме питат как така тя отиде и седна в скута на ДПС“, сподели Александър Симов.

„Йончева беше лично предложение на Корнелия Нинова и знам, че където е била водач на листи, не е получавала подкрепата на лидера на БСП. По повод идейната чистота, как се чувства, когато главният редактор на вестник „Дума“ е бивш главен редактор на „Демокрация“, попита Добрев.

Нора Стоичкова никога не е била главен редактор на „Демокрация“. От 2016 . тя е член на ДПС, категоричен бе Александър Симов.

Значи има право да израсне от седесарка, попита Добрев.

„И седесарите имат правото да поумнеят и да осъзнаят, че са били на грешната страна. Аз предпочитам разкаялият се седесар от член със зависимост“, посочи Симов.

2/3 от тези хора в последните години не са работили за БСП, това е проблемът, коментира още той.

Един човек, който не може да обединява, а води война срещу собствените си структури, няма как да направи ляво обединение, коментира Добрев.

Проблемът не е само в Нинова. Проблемът е и във всички хора около нея, които ѝ викат „браво, другарко“, докато тя прави простотия след простотия, посочи още той.

Забележете, че нито един от бившите председатели на БСП не е в партията. Аз се чуда къде е проблемът – в телевизора или в кулата, която излъчва сигнала. Как за 130 г. история нитго един бивш председател на партгията не е неин член. Вие подменихте изцяло състоянието на партията, коментира той.

БСП е известна с това, че при вътрешно-партиен избор в някои общини прави повече гласове, отколкото прави за избор за кмет. Т.е ние имаме повече гласове, които гласуват за Корнелия Нинова, отколкото гтласуват за кмет, издигнат о БСП за община, коментира той.

„Войната се разрази в структурите в цялата страна. Никой няма да позволи да изгрее звезда някъде. Ако това се случи, тя ще бъде залята с помия, за да застане на мястото си. През това време всички ще И казват: „Браво“! Аз лично съм обещал на Корнелия Нинова да я изпратя от „Позитано“, изтъкна Добрев.

„Ясно е, че вие имате лична вендета с г-жа Нинова“, репликира го Симов.

„В БСП в момент не е останал нито един от нейните бивши председатели. Аз започвам да си задавам въпроса къде е проблема – в телевизора или в кулата, която излъчва сигнала“, зададе въпрос Добрев.

„Единият председател на БСП беше изключен от другия. Михаил Миков никой не го е изключвал. Г-жа Нинова му отправи предложение да е зам.-председател, но той отказа. Преди шест месеца настоящата ни кандидатка за кмет на София вече е кандидат за депутат“, припомни Симов.

Разговорът се насочи към ситуацията в Столичния общински съвет и събарянето на Паметника на Съветската армия.

„Ти се обърка напълно. Тези, които ядяха ръчичките заедно бяха в едно правителство и заедно изнася ха оръжие за Украйна. Даже има международно разследване, което ще има резултат“, напомни Добрев.

„Добре, абстрахираме се от Корнелия Нинова, гледайки в низините, можем да направим една хубава кампания“, призова Симов.

Кога последно си ходил да се срещаш с избиратели?, попита го Добрев.

„Лявото обединение е възможно. Рано или късно тези, които робуват на егото си, ще дойде при нас да се разберем. Той предупреди, че който се е откъснал от БСП или е завършил под мускула на Борисов или на бунището“, изтъкна Симов. Той добави, че Левицата ще се възроди.

Източник: fakti.bg


Статията е публикувана на 29 април 2024

Следете ни в Google News Showcase



НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА

НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО