ОФК Елхово (U15) вдигна шампионската титла на зона Бургас »

Лестър се завърна във Висшата лига

Публикувано преди 2 седмици  |  Спортни
Лестър се завърна във Висшата лига

Лестър спечели титлата в Чемпиъншип, кръг преди края на редовния сезон, след като победи с 3:0 Престън като гост и вече има седем точки преднина пред отборите на Лийдс и Ипсуич. Неостаряващият Джейми Варди (36′, 52′) реализира два гола, а Кейси Макатиър добави още едно попадение за изразителния успех на „лисиците“, пише Спортал.

Тимът на Енцо Мареска и неговите играчи ще получат трофея официално в събота след домакинството с Блекбърн. Ако Лестър спечели и този двубой, отборът ще завърши с впечатляващите 100 точки. При такъв развой Лестър ще изравни и 104-годишния рекорд, поставен от Тотнъм през сезон 1919/20, за най-много победи в един сезон във второто ниво на английския футбол. Лестър може да стане и първият клуб, който два пъти печели промоция, след като е завоювал 100 или повече точки.

Интересен е фактът, че за втори пореден сезон титлата в Чемпиъншип се печели от отбор, воден от ученик от Джосеп Гуардиола. Преди година това направи Венсан Компани с Бърнли, а сега и Мареска постигна същия успех с Лестър.

37-годишният Джейми Варди пък вече има 20 гола през този сезон във всички турнири.

Източник: fakti.bg


Статията е публикувана на 30 април 2024

Следете ни в Google News Showcase



НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА

НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО