ОФК Елхово (U15) вдигна шампионската титла на зона Бургас »

Димитър Главчев: Служебното правителство ще си върши работата спокойно и на високи обороти

Публикувано преди 2 седмици  |  България
Димитър Главчев: Служебното правителство ще си върши работата спокойно и на високи обороти

Днес е Велики вторник – ден, в който трябва да има повече смирение и добродетел. Няма да давам съвети към политиците, служебното правителство няма да влиза в никакви политически страсти, а ще си върши работата спокойно и на високи обороти. Това каза служебният премиер Димитър Главчев в началото на днешното правителствено заседание, предават от БТА.

„Едва два дни са изминали от Страстната седмица, а вече мога да ви информирам за доста събития с наше участие. Ще започна с вчерашната ми среща с посланиците на Германия и Украйна – техни превъзходителства Планк и Илашчук. Те ми връчиха покана за участие на конференция, съвместно организирана от двете държави в Берлин на 11 и 12 юни, посветена на възстановяването на Украйна след руската агресия. Хубавото е, че потвърдихме нашите възможности за участие в тази конференция за възстановяване, по-специално в областта на енергийната и пътната инфраструктура, на жилищния фонд и на икономиката като цяло“, каза Главчев.

Служебният премиер посочи, че има намерения в българската делегация да бъдат включени и представители на българския бизнес.

„Второто събитие беше с министър на електронното управление Валентин Мундров, с когото участвахме в изтеглянето на номерата на машите, които ще бъдат в процеса на утвърждаване на съответствието за изборния процес. Всички сте забелязали, че самото представяне и тегленето на номерата се извърши в условията на пълна прозрачност, с което искаме да покажем, че така ще бъдат провеждани и изборите. Това ни е основната задача“, посочи още премиерът.

Източник: fakti.bg


Статията е публикувана на 30 април 2024

Следете ни в Google News Showcase



НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА

НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО