ОФК Елхово (U15) вдигна шампионската титла на зона Бургас »

Гонзо проговори за уреден мач и даде съвет към Бербатов

Публикувано преди 2 седмици  |  Спортни
Гонзо проговори за уреден мач и даде съвет към Бербатов

Президентът на Българския футболен съюз Георги Иванов за първи път говори по темата с подозренията за уговорен мач между Ботев (Враца) и Септември (София). Както вече стана ясно, под радара на УЕФА в графа „черно тото“ попадна срещата от турнира за Купата на България, завършила 5:5.

„След последния сигнал за „черно тото“, който беше, проведохме среща в СДВР. Става въпрос за мача Ботев (Враца) – Септември, завършил 5:5. Разследван е, но няма осъдени. Аз не съм полицай, за да разпитвам президенти и футболисти. Органите на реда трябва да разследват. От това, което гледам, в момента няма уговорени мачове. Когато има сериозна конкуренция, няма кой да дава мачове на друг“, коментира Георги Иванов, който говори и за промените в БФС след победата му на конгреса на 15 март, за Димитър Бербатов и по други теми.

„Трудно е. Заради всички тези съдебни дела, които се водят от 2-3 години, Изпълкомът не може да бъде вписан. Има три Изпълкома – първият на Боби Михайлов, този от конгреса през 2021 г. и сегашният. Казах на конгреса, че Изпълкомът ще бъде органът, който взима решения, но той не е легитимен. След като бъдем вписани ще се съберем пак, защото има такива решения, които трябва да вземем генерално, за да можем да бъдем подготвени за следващия сезон“, каза Георги Иванов.

„Самата Агенция по вписванията, като види, че има нещо към БФС, им се изправят косите. Надявам се това нещо да приключи. За никой не е добре това безвремие. Ако искам да взимам някое решение, трябва да свиквам първия Изпълком, а ние сме третият. Дори когато искам да подписвам нещо за уволнение или нещо, което трябва да се случи, трябва да викам Михаил Касабов, за да се подписва заедно с мен. Неудобство е, но ние продължаваме да работим. Правим вътрешни реформи“, добави той.

След избирането на Иванов два клуба подадоха жалби – Скравена и Балкан (Варвара). Впоследствие ги оттеглиха и се очаква Гонзо официално да стане президент и на документи в средата на май. „Не искам да казвам и да обвинявам някой за жалбите. Но, в крайна сметка, ако са от някой от хората, които бяха кандидат-президенти, не говори добре за тях. Ние сме хора, които са били спортисти. Важно е да имаш достойнство, когато загубиш е важно да приемеш загубата. Обединението е трудно, защото в България сме разединени. Виждаме го. На колко избори ходим подред?! Самото общество е крайно – или харесва, или мрази. Когато самият начин на живот на хората се подобри и гледаме в една посока, има правителство, правила и закони, може би във футбола и ние ще се обединим“, обясни Георги Иванов.

Още от трибуната по време на конгреса на 15 март Иванов покани Димитър Бербатов и екипа му да си сътрудничат. Той разкри, че е получил отказ. „Поканих хора от екипа на Димитър Бербатов да влязат в Изпълкома – те отказаха. Говорил съм след това с някой от тях. Но когато не приемаш нещо и си обиден, е много трудно да те убедят да правиш нещо, което не искаш. Бях с много добри чувства към тях, все пак сме били приятели. Добри футболисти са, но те избраха своя път“, заяви Иванов и добави:

„Не мога да сложа някой от тях за вицепрезидент. Ако някой го мисли, не е вярно. Те самите затвориха вратата, за да нямат позиции в Изпълкома. Всеки един от тях е добре дошъл да работим заедно, да дава идеи. Нямам против да работя с тях“, каза още Иванов.

„Не мога да кажа как ще се отрази на ЦСКА, но смятам, че Гриша Ганчев е дал много за футбола, създал е добри играчи, развивал е отбори. Със сигурност ще е загуба за футбола оттеглянето на Ганчев“, коментира Георги Иванов.

„Димитър Бербатов е популярен сред феновете на ЦСКА и е добро начало за него. По-добре е да работиш в клуб, отколкото да си стоиш вкъщи“, отправи съветът Гонзо по повод това, че Бербатов ще става президент на „армейците“.

Източник: fakti.bg


Статията е публикувана на 2 май 2024

Следете ни в Google News Showcase



НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА

НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО