Путин: Периодът е труден, трябва да обединим усилията си за отечеството

Публикувано преди 2 седмици  |  Света
Путин: Периодът е труден, трябва да обединим усилията си за отечеството

Президентът на Русия Владимир Путин поздрави руснаците и православните християни за Великден, предаде РИА Новости.

„Важно е да се отбележи творческата, ползотворна работа на Руската православна църква и други християнски институции, насочени към запазване на нашето богато историческо, културно, духовно наследство, укрепване на институцията на семейството, възпитанието на младите хора, утвърждаването в обществото на такива непреходни ценности​ ​и морални насоки като грижа за ближния, милосърдие и състрадание“, каза той.

Путин посочи, че духовните пастири винаги са били с народа.

„И днес, изправени пред сериозни предизвикателства, християнските религиозни организации оказват ефективна, безкористна помощ на нуждаещите се от подкрепа и внимание“, добави държавният глава.
Президентът отбеляза, че празнуването на Великден в Русия има богати духовни традиции, които обединяват милиони хора, предават се от поколение на поколение и вдъхновяват за добри дела и стремежи.

Държавният глава поздрави и патриарх Кирил за Великден. Той благодари на предстоятеля на Руската православна църква за неуморното му подвижническо служение, големия му личен принос в опазването на ценностите на Православието, традициите на народа на Русия и възпитанието на подрастващото поколение, както и „за ползотворно сътрудничество в настоящия труден период, когато за нас е толкова важно да обединим усилията си за увереното развитие и укрепване на отечеството“.

Путин добави, че празникът Великден, който се празнува от християните по целия свят, събужда най-добрите чувства в сърцата на хората, дава им радост и надежда и ги укрепва във вярата. Освен това президентът пожела на патриарха здраве и всичко най-добро.

Източник: fakti.bg


Статията е публикувана на 5 май 2024

Следете ни в Google News Showcase



НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА

НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО