Шойгу: Бойците ни вървят по пътя на Червената армия

Публикувано преди 2 седмици  |  Света
Шойгу: Бойците ни вървят по пътя на Червената армия

Министърът на отбраната на Руската федерация генерал от армията Сергей Шойгу изпрати телеграми до войсковата част и формированията, участващи в бойните действия в Украйна, съобщиха от военното ведомство, цитирани от ТАСС.

По време на бойните действия 74-та гвардейска мотострелкова Звенигородско-Берлинска бригада ордена бригада изпълнява бойни задачи в най-трудните райони. Частите на бригадата успешно водят бойни действия в Черниговското направление, участват в освобождаването на Лисичанск, действат в село Авдеевка. „Днес вие уверено вървите напред, твърдо и смело решавате бойни задачи по посоката на Червената армия. Продължавайки победоносното настъпление, военнослужещите от бригадата освободиха село Бердичи от неонацистките зли духове“, се казва в телеграмата на началника на военното ведомство.

За проявения героизъм и смелост трима военнослужещи от частта са удостоени със званието Герой на Руската федерация, около 10 хиляди военнослужещи са удостоени с държавни награди и ведомствени знаци.

Министерството пояснява, че по време на бойните действия военнослужещите от 433-ти Червенознаменен мотострелков полк на името на Донското казачество уверено се движат напред в посоката на Червената армия. Показвайки пример за упоритост в боевете с врага, военнослужещите от полка освободиха село Очеретино, отбелязват от Министерството на отбраната. За героизъм, храброст и смелост, проявени по време на бойни мисии, повече от 1,3 хиляди военнослужещи бяха наградени с държавни награди и ведомствени знаци.

Шойгу поздрави командването и личния състав на 35-та гвардейска Волгоградско-Киевска мотострелкова бригада и връчи ордени за освобождаването на Очеретино. Министерството на отбраната на Руската федерация добави, че подразделенията на бригадата „вписаха в историята славни страници от подвизи в Краснолиманското и Авдеевското направление, в боевете за освобождението на Сватов и Белогоровка“.

„Във всички направления войниците от бригадата проявиха безпримерна храброст, героизъм и самоотверженост, трима от тях бяха удостоени с високото звание Герой на Руската федерация, около 14 хиляди души бяха наградени с държавни награди и ведомствени знаци“, отбелязват от министерството.

Министърът на отбраната благодари на военнослужещите за успешното изпълнение на бойните задачи и верността на военния дълг.

Източник: fakti.bg


Статията е публикувана на 6 май 2024

Следете ни в Google News Showcase



НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА

НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО