Днес магнитното поле ще е нестабилно с потенциал за нови магнитни смущения

Публикувано преди 2 седмици  |  България
Днес магнитното поле ще е нестабилно с потенциал за нови магнитни смущения

През последните дни бяха регистрирани серия слънчеви изригвания. Кулминацията е била навръх Гергьовден с пулсация от висок клас, уточняват от Националния институт по геофизика, геодезия и география, цитирани от Нова телевизия.

От института предупреждават, че от 8 май нататък магнитното поле ще е нестабилно с потенциал за нови магнитни смущения. Възможни са нарушения в радиокомуникациите.

Като цяло природните явления неминуемо оказват ефект и върху човешкото здраве, макар не винаги хората да правят тази взаимовръзка. МБ могат да окажат отрицателно влияние и към здравето на човек. Всички хора усещат магнитите бури по различен начин, в зависимост от здравословното състояние към съответния момент.

Кръвта съдържа йони, а тяхното движение е ток, отиващ във външно магнитно поле. Променливостта на земното магнитното поле предизвиква колебания в потока от йони в кръвта, които могат да нанесат негативни усещания. Поради този факт се съветва възрастни хора и такива със сърдечно-съдови заболявания да не излизат на открито по време на основната фаза на силна магнитна буря.

Източник: fakti.bg


Статията е публикувана на 7 май 2024

Следете ни в Google News Showcase



НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА

НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО