Ивайло Вълчев: Не е умна позицията „всички са маскари и няма да гласувам“. Гласувай, за да ги накажеш

Публикувано преди 2 седмици  |  България
Ивайло Вълчев: Не е умна позицията „всички са маскари и няма да гласувам“. Гласувай, за да ги накажеш

Не е умна позицията „всички са маскари и няма да гласувам“. Ако искаш да ги накажеш, иди и гласувай, за да има голяма активност. Това каза пред БНР Ивайло Вълчев, който ще води листата на ИТН за европейските избори. Втори е имунологът проф. Андрей Чорбанов.
Той обясни, че от заемането на позиция „всички са маскари и няма да гласувам“ печелят точно тези, които са маскари и които „с годините успяват да създадат това отвращение от политиката, от което печелят само тези, които имат твърди ядра и могат да си осигурят корпоративен вот“:

„Това са тези, които нямат полза от това нормалните хора да отидат и да пуснат гласа си на изборите“.

По думите на Ивайло Вълчев ИТН иска да покаже, че „българските евродепутати могат да работят за България още там – в Брюксел“:

„С мълчанието там сега имаме неща като Зелената сделка, която ние смятаме, че трябва да бъде предоговорена. Смятаме, че тя се базира на идеология, а не на икономика. Според нас въглеродният отпечатък на България е много по-малък, защото никой не отчита българските гори и планини и ефектът, който имат те върху намаляването на въглеродния отпечатък. Ние сме съгласни България да не получи пари по Плана за възстановяване (ПВУ), но да останат отворени работните места в Маришкия басейн. Това е едно от неща, за които можем да се борим в Европа“.

Той посочи и други теми, по които ИТН биха се борили в Европейския парламент – джендър пропагандата и контролът на миграционните потоци.

Във връзка с политиката на ИТН за работа с останалите партии в Народното събрание в евентуално бъдещо правителство, Ивайло Вълчев заяви, че очакването име е за експертен кабинет с „точно поставени задачи и точно поставени срокове“:

„Бихме могли да водим разговори с всеки, който има подобно виждане за управлението на страната. Единствено не бихме направили компромис с това да работим с финансов министър като досегашния. … Ще подкрепяме не партии или имена, а предложения за решения, които ще бъдат дадени за управлението на страната“.

Източник: fakti.bg


Статията е публикувана на 7 май 2024

Следете ни в Google News Showcase



НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА

НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО