Украинските служби осуетиха опит за отвличането на Зеленски

Публикувано преди 2 седмици  |  Света
Украинските служби осуетиха опит за отвличането на Зеленски

Службата за сигурност на Украйна (СБУ) заявя, че са осуетени плановете на руската Федерална служба за сигурност (ФСБ) за ликвидиране на президента на Украйна Володимир Зеленски и други представители на висшето военно-политическо ръководство на страната, предаде „Украинска правда“.

Двама полковници са били вербувани от руските служби. Те са предавали на Москва чувствителна информация от службите.

По този начин Русия активно е разработвала планове за премахване на президента Володимир Зеленски. Една от задачите на разузнавателната мрежа на ФСБ беше да търси екзекутори сред военните, близки до сигурността на президента, които биха могли да отвлекат Зеленски и след това да го убият.

Сред останалите мишени са били ръководителят на СБУ Васил Малюк и този на военното разузнаване ГУР Кирило Буданов. По отношение на Буданов, руснаците са планирали да нанесат удар с ракета или дрон по неговото местонахождение, когато получат координати от своите агенти в украинските служби.

Както е известно, Буданов и Зеленски отдавна са мишени на руските служби и в миналото е имало и други опити за тяхното физическо ликвидиране.

Източник: fakti.bg


Статията е публикувана на 7 май 2024

Следете ни в Google News Showcase



НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА

НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО