В САЩ: Ще бъде голям успех, ако Украйна не загуби достъпа си до Черно море

Публикувано преди 2 седмици  |  Света
В САЩ: Ще бъде голям успех, ако Украйна не загуби достъпа си до Черно море

Забавянето на американската помощ за Украйна подкопа способността на украинските войски да се бият. Русия започна да усеща, че печели.

Американският конгресмен, представител на демократите в Комитета по въоръжените сили на Камарата на представителите на САЩ, Адам Смит, говори за това в интервю за Foreign Policy. Американският служител подчерта, че последиците от забавянето на приемането на помощ за Украйна от Конгреса на САЩ наистина са подкопали способността на Украйна да се бие, както и морала на украинската армия.

Може ли новата помощ да промени тази ситуация? Със сигурност целта и политиката тук е да спрем Русия и да я убедим, че тя не може да превземе Украйна, посочи американският политик.

Според Смит за оцеляването на Украйна е много важно да запази това, което има сега, да не загуби достъп до Черно море и да не допусне заплаха за Киев.

„Ако имате това, вие имате суверенна, демократична държава и това е огромен успех“, каза той. Американският конгресмен заяви, че е наясно с желанието на Украйна да си върне Крим и другите окупирани земи, но към този момент това не е реалистично.

В същото време той отбеляза, че не е доволен от сегашния темп на превъоръжаване на Запада. Използвайки скалата от 1 до 10 като пример, Смит обясни, че когато войната в Украйна започна, „бяхме на ниво 1, сега вероятно сме на ниво 4“. Мястото на Русия в тази скала е трудно да се изчисли, отбеляза конгресменът. Причината са лъжите на руската пропаганда. Американецът заяви, че руската икономика не е толкова силна и устойчива, както говорят в Кремъл, и тя ще има дългосрочни икономически проблеми.

Източник: fakti.bg


Статията е публикувана на 7 май 2024

Следете ни в Google News Showcase



НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА

НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО