Диана Русинова: Експерти по движение по пътищата са в потрес от реорганизацията край НДК

Публикувано преди 2 седмици  |  България
Диана Русинова: Експерти по движение по пътищата са в потрес от реорганизацията край НДК

Някои експерти по движение по пътищата са в потрес от реорганизацията на движението по бул. „Патриарх Евтимий“, „Витоша“ и „Фритьоф Нансен“.

Това разкри пред БНР-Радио София Диана Русинова от Европейския център за транспортни политики.

При изпълнението на проекта са нарушени два закона и 6 поднормативни акта. Освен това тя се учудва на монтираните черни колчета, чието светлоотразително фолио не е по стандартите за такива ситуации.

„От праха тези колчета скоро няма да се виждат. Освен това да ми покажат къде е регламентирано велоалеите да бъдат с жълта маркировка. Използването на обикновена боя е недопустимо“, посочи експертът.

Диана Русинова каза, че ще бъде внесена жалба в съда и очаква единственото, което може да се направи – да се възстанови последната законна организация на движение по тези улици.

„Не сме против велосипедните алеи и София да се развива като екологично чист град. Не мисля и че по-трудното за някои паркиране назад е проблем. Лошото е, че хора, които дойдоха на власт с обещанието да не правят като предишните, не само ги повтарят, но и ги задминаха, – коментира пред БНР-Радио София Диана Русинова от Европейския център за транспортни политики.

„Арогантността им стигна дотам, че не се замислят дали наистина има нещо неправилно. Не знам как може по такъв начин да бъде съгласуван и одобрен такъв проект. Най-яростно го защитават от „Спаси София“ и измислят какви ли не щуротии само и само да оправдаят това, което са направили. Не знам защо държат на всяка цена този проект да бъде наложен“, чуди се Диана Русинова.

 

Източник: fakti.bg


Статията е публикувана на 8 май 2024

Следете ни в Google News Showcase



НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА

НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО