Мая Манолова: Нинова се страхува, нито аз, нито Ваня Григорова можем да превиваме гръбнак

Публикувано преди 2 седмици  |  България
Мая Манолова: Нинова се страхува, нито аз, нито Ваня Григорова можем да превиваме гръбнак

Ние сме единствената коалиция, която е на обикновените, работещи хора, които получават по 700 лв. на месец. Това са 700 000 души на минимална работна заплата и не могат да си платят сметките за ток и парно, и са ограбвани от монополистите.

Това заяви Мая Манолова от Солидарна България в интервю за БНР.

„Тези хора не са само привърженици на леви партии и десните избиратели ходят по разбитите улици на София, и се чудят как да си платят сметките за ток. Тези хора ще получат защитата от Солидарна Българи в следващото Народно събрание“, обеща Манолова в предаването „12+3“.

И обясни, че цените на хранителни продукти се вдигат, но хората не излизат да протестират, защото вече са загубили вяра.

Тя коментира, че в миналия парламент не е видяла, някоя от партиите там „да се захване, да сложи таван на надценките на храните в магазините“.
„Великденската трапеза беше непосилна за хиляди български семейства. А надценките в големите хранителни вериги са от 50 до 80%„, каза Манолова.

За Корнелия Нинова Манолова коментира:

„Нинова се страхува, нито аз, нито Ваня Григорова можем да превиваме гръбнак, не целуваме ръка и не сме зависими от силните на деня – големите икономически субекти. Ясно е, че хора със собствени позиции няма как да се толерират от лидерката в ляво. Страх бих нарекла подобно поведение. Потенциалът на Солидарна България е огромен.“

Манолова заяви, че Солидарна България ще подаде жалба в ЦИК заради социологическо проучване, което е манипулирано.

Преди дни социолози обявиха резултат от 2,6% за Солидарна България на предстоящите избори, което означава, че няма да влязат в НС.

„Тук е моментът, в който да попитам авторката на изследването, как измери процентите на Солидарна България, при положение, че се обявихме на 23 април в 11 часа, бяхме регистрирани на 24 април в 15 часа. Това изследване е проведено от 25 до 30 април, когато започваха празниците. Искам да покажат поне 30 адреса, защото твърдят, че са обиколили 1000 адреса с таблети. Това не е социология, а партийна пропаганда“, обясни Манолова.

Тя смята, че „това е слугинаж на социолозите“:

„Те се превърнаха в инструмент за манипулация на големите партии и обслужват ГЕРБ и партиите от Сглобката. Ще подадем жалба в ЦИК. Предупреждавам – тяхната дейност излезе от нормални стандарти. Същата агенция твърдеше, че Ваня Григорова няма да стигне до балотаж, а тя реално стана кмет на София.“

Източник: fakti.bg


Статията е публикувана на 8 май 2024

Следете ни в Google News Showcase



НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА

НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО