Салфетката, на която Меси подписал първия си договор с Барселона, се предлага на търг (СНИМКИ)

Публикувано преди 2 седмици  |  Спортни
Салфетката, на която Меси подписал първия си договор с Барселона, се предлага на търг (СНИМКИ)

Салфетката, на която Меси сложил първия си подпис за договор с Барселона, се предлага на търг в една от най-старите и големи аукционни къщи в света – Bonhams в Лондон. Началната цена е 220 хиляди паунда и става въпрос за първото споразумение на аржентинеца с каталунците, подписано на 14 декември 2000 г.

Тогава Лео бил едва на 13 години, но впечатлил всички в Барселона по време на двуседмичните си проби през септември 2000 г. Въпреки това испанците се колебаели дали да подпишат с таланта, докато не се намесил агентът на играча Орасио Гаджоли. Той казал на тогавашния директор на Барселона – Карлес Рексач, че ако не подпишат с Меси, тийнейджърът ще бъде предложен на други клубове, включително Реал Мадрид.

Реакцията на Рексач била да покани Гаджоли на вечеря в Барселона, на която било постигнато споразумение. Тъй като директорът на каталунците нямал време да състави и отпечата договор, той предложил да напишат условията по контракта на салфетка, върху която да се подпишат съответните страни.

„Това е една от най-интересните теми, с които съм се занимавал. Да, това е хартиена салфетка, но това е същата известна салфетка, която стартира кариерата на Меси. Тя промени живота на Лео, бъдещето на Барселона и допринесе за някои от най-великите моменти във футбола“, каза ръководителят на аукционната къща Ян Елинг.

Източник: fakti.bg


Статията е публикувана на 8 май 2024

Следете ни в Google News Showcase



НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА

НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО