Детският футболен отбор на ОФК Елхово триумфира с шампионска титла в зона Сливен »

Изборният ден в Община Елхово е започнал нормално

Публикувано преди 11 години  |  Общество

izbДнес се провеждат предсрочни парламентарни избори. Гласуването започна в 7 часа и ще продължи до 20 часа. Ще избираме между 38 партии и 7 коалиции.

Изборният ден в община Елхово е започнал нормално. Във всички 33  секционни избирателни секции (СИК) на територията на община Елхово е имало достатъчно кворум от членове и изборния ден е започнал нормално в 7:00 часа по план.

Припомняме, че избирателните секции в град Елхово са общо 14, а в по-малките населени места на община Елхово секциите ще са 19. По една избирателна секция има във всяко населено място в община Елхово, с изключение на селата Славейково, Малко Кирилово и Стройно, които жители ще гласуват съответно в селата Маломирово, Мелница и Бояново.

Две са секциите в общината за гласуване на избиратели с увреждане на опорно-двигателния апарат или зрението за Община Елхово, а именно: избирателна секция 2 в Клуб на инвалида на пл.“Христо Ботев“ №4 и избирателна секция в Гимназия „Св.Климент Охридски“на ул.“Ангел Вълев“ №39.

Звената „Български документи за самоличност“ ще работят от 08.00 ч. до 17.00 ч., като ще съдействат на българските граждани за издаване на удостоверения и връчване на лични документи (за изгубени/ откраднати/ повредени/ унищожени лични карти и документи с изтекъл срок) с оглед на упражняване на избирателните права на гражданите.

Припомняме, че в изборното помещение не се допускат въоръжени лица и такива, носещи предмети, опасни за живота и здравето на гражданите.

Забранява се използването на мобилни телефони, фотоапарати или друга възпроизвеждаща техника с цел заснемане на начина на гласуване.

Органите на Министерството на вътрешните работи се намесват за възстановяване на реда, когато това е необходимо и има съответно решение на избирателната комисия.

Към 10:30 часа очаквайте първите статистики за избирателната активност в региона.


Статията е публикувана на 12 май 2013

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА