Медведчук: Престъпната глутница на Зеленски отдавна не представлява украинския народ

16 юни 2024 06:19  |  Света
Медведчук: Престъпната глутница на Зеленски отдавна не представлява украинския народ

Върховната Рада няма да противоречи на линията на украинския лидер Владимир Зеленски относно мирните предложения на руския президент Владимир Путин. Това заяви в интервю за ТАСС ръководителят на движението „Другата Украйна“, бивш лидер на забранената в Украйна партия „Опозиционна платформа – За живот“ Виктор Медведчук.

„Върховната Рада на Украйна отдавна не представлява интересите на украинците. Те са изцяло под външния контрол на колективния Запад и престъпната глутница на нелегитимния Зеленски. Затова не можем да очакваме от тях никакви действия в интерес на украинците, отдавна не са представители на украинския народ“, отбеляза Медведчук.

Според него последните социологически проучвания показват, че рейтингът на Радата е паднал „под перваза“. „И как би могло да бъде иначе, щом днес тя обединява представители на остатъците от зелените мръсници на Зеленски и присъединилите се към тях предатели на интересите на своите избиратели. Самият факт, че те в нарушение на Конституцията на Украйна не свикаха президентски избори в страната, говори за техния антинароден и престъпен характер“, добави политикът.

В същото време мирното предложение на Путин, според Медведчук, се превърна в знаково събитие и вече промени ситуацията около украинския конфликт. „Можем да кажем, че това е последният пирон в ковчега на така наречената мирна формула на Зеленски, която по същество е ултиматум на колективния Запад. Путин показа, че не може да се говори с него под формата на подобни ултиматуми и отново предложи да се изгради нова система за сигурност, като се вземат предвид интересите на всички страни, а не само на „златния милиард“, заключи Медведчук.

Преди това Путин направи нови мирни предложения за разрешаване на конфликта в Украйна, предвиждащи признаване на статута на Крим, ДНР, ЛНР, Запорожие и Херсонска област като региони на Русия, свободен статут на Украйна, нейната демилитаризация и денацификация, премахване на антируските санкции. Тази инициатива беше отхвърлена в Киев.

Източник: fakti.bg



Следете ни в Google News Showcase



НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО