Новак в Суперлигата на Турция иска играч на Левски

17 юни 2024 10:34  |  Спортни
Новак в Суперлигата на Турция иска играч на Левски

Новакът в Суперлигата на Турция Бодрумспор иска да се подили с крилото на Левски Здравко Димитров, пишат медиите в страната. През пролетта 25-годишното крило игра под наем в Сакаряспор, където остави отлични впечатления. Този отбор имаше възможност да го откупи за 150 хил. евро, но се забави с решението си.

От това може да се възползва Бодрум. Треньорският щаб е сигурен, че Димитров ще им свърши работа в дебютния сезон в елита на южната ни съседка и го иска в състава си. Според информациите клубът има сериозен напредък при трансфера на българския футболист.

От Бодрум познават отлично качествата на Здравко Димитров от финалния плейоф за влизане в Суперлигата, спечелен с 3:1 срещу Сакаряспор. Тогава фланговия нападател вкара единственото попадение за отбора си и измъчи защитата на противника.

На старта на лятната подготовка на Левски новият треньор Станислав Генчев заяви, че до няколко дни ще има яснота около бъдещето на Здравко Димитров, като по всичко изглежда, че той ще продължи да играе в Турция.

През пролетния полусезон българинът изигра 19 мача за Сакаряспор, в които вкара три гола и направи четири асистенции. Той има договор със „сините“ за още един сезон.

🎯 Ajansspor Özel 🎯🟢⚪️ Süper Lig’in yeni ekiplerinden Bodrum FK, geçen sezonu kiralık olarak Sakaryaspor’da geçiren Bulgar futbolcu Zdravko Dimitrov transferinde büyük aşama kaydetti. @kry_zaragoza pic.twitter.com/emGDsNZaFK

— Ajansspor (@ajansspor) June 15, 2024

Източник: fakti.bg



Следете ни в Google News Showcase


НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА

НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО