Прокуратурата обвини Рангел Бизюрев за убийството в Цалапица

17 юни 2024 12:04  |  България
Прокуратурата обвини Рангел Бизюрев за убийството в Цалапица

Окръжна прокуратура – Пловдив внесе в съда обвинителния акт спрямо Рангел Бизюрев за убийството на Димитър Малинов, съобщиха от държавното обвинение, цитирано от БТА. Той е предаден на съд за това, че на 20 юли миналата година в село Цалапица, община „Родопи“, умишлено е умъртвил 24-годишния младеж, като убийството е извършено с особена жестокост.

Разследването по досъдебното производство е приключило в законоустановения срок, като са извършени всички необходими действия и са събрани доказателства за разкриване на обективната истина Спрямо Бизюрев е взета мярка за неотклонение „задържане под стража“. Предстои Окръжен съд-Пловдив да насрочи разпоредително заседание по внесения обвинителен акт.

Бизюрев беше обявен за издирване през юли 2023 г. с Европейска заповед за арест, издадена от Окръжна прокуратура-Пловдив. На 29 ноември миналата година той беше установен и задържан в град в Дания. На 20 март тази година беше предаден на съдебните власти в България след решение на две съдебни инстанции в Дания.

На 16 май Рангел Бизюрев свидетелства в Районен съд – Пловдив по делото срещу близнаците, обвинени за лично укривателство и подпомагане на Бизюрев. Тогава той посочи, че Валентин и Борислав Динкови не са нанасяли удари на Димитър Малинов. Пред магистратите той посочи, че се е сбил с момчето, защото говорил обидни и оскърбителни думи по негов адрес.

Източник: fakti.bg



Следете ни в Google News Showcase



НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО