В Йерусалим: Войната между Израел и „Хамас“ ще продължи три години

17 юни 2024 17:19  |  Света
В Йерусалим: Войната между Израел и „Хамас“ ще продължи три години

Войната между Израел и палестинската групировка „Хамас“ ще продължи три години, заяви по време на интервю пред местната радиостанция 103ФМ о.з. бригаден генерал от Израелските сили за отбрана (ЦАХАЛ) и бивш министър Ефи Айтам, съобщи вестник „Джерузалем пост“, цитиран от БТА.

Последните 48 часа бяха едни от най-сложните след началото на войната с „Хамас“ като 12 войници от ЦАХАЛ бяха убити в боевете в ивицата Газа, осем от които в град Рафах.

„ЦАХАЛ са си поставили за цел да смажат „Хамас“. Всеки който носи оръжие [в Газа] трябва да умре. Всички оръжия трябва да бъдат отнети. Почти цяла Газа е в ръцете ни и можем да действаме сравнително спокойно“, заяви ген. Айтам.

„Войната ще продължи около три години – една година вече е зад нас, следващата година е за война в Ливан, а годината след това е да се притесняваме за нещата, свързани с Иран“, допълни той.

„Няма смисъл да се тревожим за утре, докато действията са все още в начален стадий“, каза Ейтам, потвърждавайки целта на ЦАХАЛ за разбиването на „Хамас“.

„В продължение на 20 години бяхме самодоволни. Това, което можеше да бъде обикновен плевел за премахване, сега е цяла гора. Нашите цели са прости, измерими и постижими: всеки, който държи оръжие, независимо дали противотанков гранатомет или „Калашников“, трябва да умре“, заключи ген. Ейтам, цитиран от изданието.

Източник: fakti.bg



Следете ни в Google News Showcase



НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО