Враг пред портите на САЩ! Руските военни кораби напуснаха Куба

17 юни 2024 22:19  |  Света
Враг пред портите на САЩ! Руските военни кораби напуснаха Куба

Руските военни кораби на Северния флот, водени от фрегатата „Адмирал Горшков“, завършиха неофициалното си посещение и напуснаха кубинското пристанище Хавана, предаде ТАСС, цитирана от БТА.

„Днес отрядът кораби на Северния флот, начело с фрегатата „Адмирал Горшков“, завърши дейностите по неофициалното посещение и напусна пристанището Хавана на Република Куба“, съобщиха от пресслужбата на Северния флот.

От пресслужбата припомниха, че по време на престоя си в пристанището екипажите на руските кораби са взели участие в протоколни, тържествени и възпоменателни мероприятия, включително и такива, посветени на Деня на Русия.

Президентът на Куба Мигел Диас-Канел посети фрегатата „Адмирал Горшков“ и атомната подводница „Казан“, докато се намираха в пристанището на Хавана.

Фрегата на руските ВМС и атомна подводница пристигнаха в пристанището миналата седмица, което, както заявиха и Куба, и САЩ, не представляваше заплаха, но беше широко възприето като руска демонстрация на сила на фона на изостреното напрежение около войната в Украйна, отбелязва Ройтерс.

Източник: fakti.bg



Следете ни в Google News Showcase



НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО