Денков: Ако не бъдат изпълнени първи и втори мандат – няма смисъл да бъде обсъждан трети

26 юни 2024 10:04  |  България
Денков: Ако не бъдат изпълнени първи и втори мандат – няма смисъл да бъде обсъждан трети

Министър-председателят Димитър Главчев избяга от изслушването. Информацията е, че се е съгласил лично и час по-късно е пуснал съобщение, че няма да може да дойде в Народното събрание. Това заяви пред журналисти депутатът от „Продължаваме промяната – Демократична България“ акад. Николай Денков след сутрешния председателски съвет, цитиран от novini.bg.

Причината е, че някои от смените са скандални. В ДАНС остана този зам.-председател, който носи основна вина затова, че нямаше машини на първи тур на местните избори, посочи Денков.

Денков отбеляза, че изслушването на бригаден генерал Венелин Венев вероятно ще бъде закрито.
Според ген. Атанас Атанасов това е неуважение към институцията. „В дневния ред има точка за изслушването на ген. Венев за това, че съм предприемал действия, за да вербувам служители от неговата служба. Искам да припомня, в миналото НС изслушването на ген. Венев беше предложено от „Възраждане“ и отхвърлено с гласовете на ГЕРБ и ДПС. Сега ГЕРБ и ДПС предлагат да бъде изслушан“, каза още той.

По думите му всички хора, назначени от правителството на Денков, ги трият с гумичката – до един.

Относно охраната на Борисов: „Това дали мен ме охранява жандармерия са обстоятелства, за които не може да ме питате. Въпросът, който аз поставих е „Защо е необходимо да се увеличи охраната пред дома на Борисов?“ Това означава, че има голяма опасност и някой трябва да ни каже. Председателят на парламентарната група мандатоносител от какво е заплашен. Това е риск за националната сигурност“, добави ген. Атанасов.

Относно шансовете за съставяне на правителство, Денков заяви: Ако не бъдат изпълнени първи и втори мандат – няма смисъл да бъде обсъждан трети.

Източник: fakti.bg



Следете ни в Google News Showcase



НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО