Девет вагона на пътнически влак в Северна Русия са излезли от релсите по време на движение

26 юни 2024 20:19  |  Света
Девет вагона на пътнически влак в Северна Русия са излезли от релсите по време на движение

Пътнически влак излезе от релсите в северната част на Русия. Информация за инцидента е получена от руската държавна железопътна компания, предават Ройтерс и БТА.

Дерайлирането е станало в Република Коми, разположена в Северозападния федерален окръг на Русия.

Девет вагона на влака са излезли от релсите по време на движение. Все още обаче не се съобщава колко са ранените или сериозността на нараняванията им.

Влакът е пътувал от Воркута за Новоросийск, когато е станал инцидентът на прелеза „Инта-1-Угольни“ в Република Коми, което доведе до временно спиране на движението на влаковете в тази конкретна посока, като се отрази на плановете и разписанията за пътуване.

На място са изпратени служби за спешна помощ, които да съдействат на пострадалите. Полагат се усилия за осигуряване на благосъстоянието на пътниците и за справяне със ситуацията възможно най-ефективно.

Следствен комитет се е заел със задачата да разкрие подробностите за това, което е довело до злощастното събитие. В момента тече разследване за установяване на причината за дерайлирането и предотвратяване на подобни инциденти в бъдеще.

Източник: fakti.bg



Следете ни в Google News Showcase



НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО