Изясняване? Депутатът от „Възраждане“ Димо Дренчев подал сигнал до Антикорупционната комисия срещу Андрей Гюров

27 юни 2024 17:04  |  България
Изясняване? Депутатът от „Възраждане“ Димо Дренчев подал сигнал до Антикорупционната комисия срещу Андрей Гюров

Въпреки уверенията на пресцентъра на Антикорупционната комисия, че ще бъде предоставена информация за мотивите за решението, с което се обявява несъвместимост по отношение на подуправителя на Българската народна банка Андрей Гюров, вече повече от два часа не разполагаме нито с тях, нито дори с информация – кога е било постановено то, съобщи БНР.

Междувременно депутатът от „Възраждане“ Димо Дренчев обяви, че той е подал до Антикорупционната комисия един от сигналите за Андрей Гюров. Според Дренчев Гюров не е спазил задължението да декларира участието си в търговски и нетърговски дружества:

„Докато е бил избран за подуправител на БНБ на управление „Емисионно“, Гюров е бил едновременно и в Управителния съвет на политическа партия „Продължаваме промяната“, бил и в Управителния съвет на НПО, което се занимава с анализи. То може да продава, тоест извършва търговска дейност, при това тези анализи се изготвят също и от БНБ, което според мен, е конфликт на интереси, както и в управлението на дружество, което се занимава с търговия с благородни метали, а той е подуправител на отделение „Емисионно“, което за мен също е конфликт на интереси“.

Депутатът от ГЕРБ-СДС Георг Георгиев каза, че няма информация за евентуално нарушение на Андрей Гюров:

„Който каквото си е надробил, сега е време сигурно да си го изсърба. Явно е нещо сериозно, щом е с такъв резонанс“.

От ПП-ДБ, чийто представител беше Андрей Гюров, отказаха да коментират казуса с подуправителя на БНБ с аргумента, че Гюров вече не е част от партия ПП.

Източник: fakti.bg



Следете ни в Google News Showcase



НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО