ISW: Руската армия смени тактиката и вече води война на изтощение в Украйна

28 юни 2024 17:19  |  Света
ISW: Руската армия смени тактиката и вече води война на изтощение в Украйна

Руските сили поддържат темпото на настъпателните си операции по посока на Торецк, откакто се активираха в района на 18 юни, и вероятно целят да намалят украинската позиция в района, но понастоящем вероятността за бързи руски успехи край Торецк е малка.

Това се посочва в дневния анализ на Института за изследване на войната (ISW).

Досега руските сили са ангажирали само ограничени сили за тази операция, което подсказва, че руските сили продължават да дават приоритет на постепенния напредък чрез последователни раздробяващи атаки пред оперативно значимите успехи чрез бързи маневри.

Бавният успех на руските настъпателни операции по посока на Торецк е в съответствие с формулираната от руския президент Владимир Путин теория за победата, според която руските сили ще могат да продължат постепенното пълзящо напредване за неопределено време, да попречат на Украйна да проведе успешни оперативно значими контранастъпателни операции и да спечелят войната на изтощение срещу украинските сили.

На 27 юни Украйна подписа дългосрочни споразумения за сигурност с Европейския съюз (ЕС), Литва и Естония.

Руски официални лица и участници в информационното пространство продължават да представят мигрантите като заплаха за руското общество на фона на продължаващите усилия за използване на мигрантските общности за посрещане на нуждите на Русия от генериране на сили.

Възможно е Кремъл да използва непреки средства, за да заобиколи руското законодателство и да кодифицира държавна идеология, която подчертава „традиционните“ социални ценности на Русия, като същевременно се опитва да увеличи раждаемостта в страната.

Понастоящем няма доказателства в подкрепа на неотдавнашните съобщения, че Северна Корея може да изпрати инженерни сили в тиловите райони на окупираната Украйна, и ISW не успя да открие севернокорейско потвърждение, за което някои западни издания твърдят, че е направено.

Наскоро руските сили напреднаха незначително в близост до Сиверск, Авдеевка и град Донецк.

На 26 юни руският президент Владимир Путин проведе среща за дългосрочното бъдеще на руския флот и руското корабостроене и отбеляза, че руското министерство на отбраната (МО) планира да въведе над 40 нови кораба и плавателни съдове в руския флот през 2024 г.

Източник: fakti.bg



Следете ни в Google News Showcase



НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО