Фабио Капело избухна в ефир след отпадането на Италия

30 юни 2024 17:34  |  Спортни
Фабио Капело избухна в ефир след отпадането на Италия

След безразличното отпадане на актуалния европейски шампион Италия на 1/8 финал от Швейцария на Евро 2024, легендарният бивш треньор Фабио Капело изрази своето разочарование от работата на Лучано Спалети и изръси няколко бисера в ефир.

“Понякога успявахме да вземем някоя топка, но след три паса я губехме веднага. Причината е, че при пресиране на противника нашите не се движат и не притежават техниката да се измъкнат от ситуацията бързо. Тактически пробвахме всичко, но не видяхме нищо, освен разпръснат отбор по терена. Според мен нямаше никакъв ред и Спалети надцени повиканите. Той си има визия за играта, но качеството на тези футболисти е това. Ако се класираме напред в европейските купи на клубно ниво е само и единствено благодарение на чуждестранните футболисти“, заяви Капело.

„Спалети промени играта 1000 пъти, но така и не разбра, че не може да се атакува през централната част отбор, който се защитава с петима отзад. Фаджоли се озова сам срещу четирима защитници, нещо като да търси риба в бъчва за вино”, коментира още Капело след загубата с 0-2 от Швейцария на Скуадрата.

Източник: fakti.bg



Следете ни в Google News Showcase



НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО