Времето днес, прогноза за понеделник, 1 юли: Става още по-горещо

1 юли 2024 05:04  |  България
Времето днес, прогноза за понеделник, 1 юли: Става още по-горещо

Днес в източната половина на страната ще духа слаб югоизточен вятър, предаде БНТ. С още около градус ще се повишат температурите спрямо днес и максималните в повечето райони, с изключение на морския бряг, ще са между 33° и 38°, в София около 33°.

Ще се задържи слънчево, след обяд с развитие на купеста облачност, но само на изолирани места в планините ще превали.

Слънчево ще бъде по Черноморието, с повече облаци в сутрешните часове. Ще духа слаб югоизточен вятър. Максималните температури ще са между 28° и 31°. Температурата на морската вода е 25°-26°. Вълнението на морето ще отслабне още до 1-2 бала.

В планините също ще преобладава слънчево време, след обяд с купеста облачност, но само на изолирани места в западните райони ще превали. Ще духа слаб, по високите части умерен вятър с посока от север. Температурите в курортите ще са от 21° на Алеко до 31° в Банско.

Още във вторник ще започне понижение на температурите, което ще продължи до четвъртък и ще настъпи в комбинация с валежи, гръмотевични бури и повишена вероятност за градушки – във вторник след обяд в Западна и Централна България, в сряда в цялата страна, а в четвъртък в южните и източните райони. Бързо затопляне и слънчево време се очаква отново в петък.

Източник: fakti.bg



Следете ни в Google News Showcase



НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО