Магистралата след Ямбол е напълно готова, а все още затворена!

12 юли 2013 13:24  |  Общество

magКметовете на черноморските общини Поморие, Бургас, Созопол, Приморско и Царево апелират да бъде пуснато възможно най-бързо движението по цялата автомагистрала „Тракия“. Това съобщиха от пресцентъра на община Бургас. „Туристическият сезон е в разгара си. Автомобилният трафик до Южното Черноморие е изключително натоварен. Вече са факт големи колони от автомобили, които се движат по старата отсечка. Това създава предпоставка за пътно-транспортни произшествия.

За нас е необяснимо защо, при положение, че автомагистрала „Тракия“ е напълно готова, хората се подлагат на този дискомфорт и риска“, заявяват още Иван Алексиев, Димитър Николов, Панайот Рейзи, Димитър Германов и Георги Лапчев. Те настояват за незабавно пускане на движението по новото трасе в името на сигурността на гражданите.

Бойко Борисов призова премиерът Пламен Орешарски незабавно да организира пускането на движението по новоизградения последен участък от автомагистрала „Тракия“, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ. „Скандално е да имаме първата в България изцяло построена и завършена магистрала, а тя да стои затворена в разгара на лятото и туристически сезон“, казва бившият министър-председател.

Според Борисов автомагистрала „Тракия“ е напълно завършена и готова, като има „тенденциозно“ забавяне, оправдано с дребни технически забележки Бившият премиер смята, че аутобанът стои затворен и заради строителния министър Десислава Терзиева, която е в Брюксел и се изчаква завръщането й, за да пререже лентата.

„Това е скандално и е недопустимо гражданите да бъдат принуждавани да използват обходни и изключително натоварени в летния сезон стари маршрути“, казва още Борисов. Той обобщава, че пускането на магистралата ще повиши безопасността на пътуващите и ще спести много разходи на гражданите и фирмите.



Следете ни в Google News Showcase



НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО