Ще се проведе обучение на членовете на СИК в община Елхово за предстоящите избори

13 май 2014 09:51  |  Общество

izborС решение на РИК-Ямбол е приет график и е утвърдена програма за обучението на секционни избирателни комисии за произвеждането на избори за членове на Европейския парламент от Република България на 25 май 2014 г. в област Ямбол. В община Елхово обучението ще бъде на 21 май 2014г. /сряда/ от 10:00 часа в салона на Читалище „Развитие – 1893“ – Елхово.

Обучението се организира от РИК-Ямбол, а ръководствата на политическите партии и коалиции осигуряват присъствието на своите представители. В обучението трябва да участват всички членове на секционни комисии независимо дали изпълват ръководни функции или не. Обучението ще бъде проведено от представителите на РИК-Ямбол Дженко Дженков, Нели Стоянова и Екатерина Янева.

Обучението ще се проведе в различни тематични модули свързани с организацията на работата на СИК, работа на СИК с избирателни списъци и изборни книжа, получаване на изборни книжа, начин на работа по време на изборния ден, гласуване на избиратели в СИК, преброяване на гласовете, вписване на данни в изборните протоколи и опаковане на изборните книжа.



Следете ни в Google News Showcase



НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА