Трета информационна среща на Областният съвет за развитие – Ямбол

Публикувано преди 10 години  |  Общество

petНа 02 юли 2014 г. Областен информационен център-Ямбол проведе информационна среща съвместно с членовете на Областния съвет за развитие. На срещата присъстваха представители на общините в областта, работодателски организации, синдикати и медии.

Експертите от Областен информационен център – Ямбол представиха информация за реализацията на средствата от Структурните и Кохезионния фондове в областта с презентация на тема: „Напредъкът в изпълнението на оперативните програми в област Ямбол“.

Членовете на Областния съвет за развитие – областен управител на област Ямбол, общините Тунджа, Елхово, Стралджа и Болярово, представители на общински съвети, директори на териториални структури, представители на синдикати, неправителствени и работодателски организации се запознаха със най-актуалната справка за степента на напредъка на петте общини в изпълнението на оперативните програми до настоящия момент.

Заседанието приключи с представянето на анализ на договорените и реализираните средствата по СКФ в област Ямбол.  Проектите, които са регистрирани в общините от областта към 16 юни 2014 г. са 172.Най-много са одобрените проекти по ОП „Развитие на човешките ресурси“ – 108. По ОП „Развитие на конкурентноспособността на българската икономика“ те са 26, по ОП „Регионално развитие“ – 21,  по ОП „Околна среда“- 10, по ОП „Административен капацитет“- 14 и един по ОП „Техническа помощ“.

Общата стойност на проектите е 250,6 млн. лева, от които 147 млн.лв. финансират 102 проекта на община Ямбол. По данни на Информационната система за управление и наблюдение (ИСУН) 15 проекта на стойност 60,4 млн.лв. са регистрирани в област Ямбол. В община Ямбол проектите са 102, на стойност 147,2 млн.лв. За реализацията на 15 проекта община Тунджа е получила 34,9 млн.лв., следвана от община Стралджа с 4,9 млн. лв. за 12 проекта. Община Болярово е с 11 проекта за 2 млн.лв, а в община Елхово европейското финансиране е от 1,3 млн.лв. за 17 проекта.


Статията е публикувана на 2 юли 2014

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА