104 служители от ОД МВР – Ямбол са отличени по повод празника на служителите от МВР

Публикувано преди 10 години  |  Общество

odpДнес служителите от Областна дирекция на МВР – Ямбол отбелязаха своя професионален празник. На тържествената церемония, пред сградата на дирекцията, служителите споделиха своя празник с областния управител инж. Николай Пенев, кметове на общини в областта и ръководители на прокуратура, държавни институции и местната власт. Благодарствен молебен за здраве и успех на служителите от Областната дирекция отслужи Архиерейският наместник отец Панайот Чакъров заедно със свещеници от църква «Св.Николай Чудотворец».

104 служители от ОДМВР – Ямбол са отличени по повод празника за постигнати високи резултати в оперативно-издирвателната работа, в превенцията и разкриването на престъпления, за съществен принос при изпълнението на професионални задачи, за подобряването на административното обслужване на гражданите и други.

Със заповед от министъра на вътрешните работи Цветлин Йовчев с почетно отличие на МВР “ЗА ДОБЛЕСТ И ЗАСЛУГА” е награден директора на ОДМВР Ямбол комисар Генчо Иванов.

Със заповеди на министъра на вътрешните работи с “Почетен знак на МВР –II ст.” е награден гл. инспектор Г.Милков, а с “Почетен знак – III ст.” са наградени комисар Г.Кючуков, гл.инспектор Б.Нихорлиев и ст. инспектор П.Павлов.

С “Писмена похвала” от министъра на вътрешните работи са наградени наградени и двама държавни служители от ОДМВР Ямбол, един от дирекция “Пресцентър и връзки с обществеността” и четири от териториална структура на КИС – юг, изпълняващи служебните си задължения на територията обслужвана от ОДМВР Ямбол.

Със заповед на главния секретар на МВР с “Колективна парична награда” от 800 лева са награди 13 служители от Областната дирекция.

Със заповед на директора на Главна дирекция НП е награден един служител от ОДМВР Ямбол.

Със заповеди на директора на ОДМВР Ямбол с предметна награда – плакет “ За заслуга в борбата с престъпността” са отличени 7 държавни служители, с „Писмена похвала“ са наградени са 21 държавни служители, на 7 е присъдена по-висока степен на съответната категория, а 14 са назначени в по-висока степен на длъжност и по-високо ниво на длъжност.

Директорът на ОДМВР Ямбол връчи наградите на победителите в турнира по стрелба по повод 135-годишнината от създаването на МВР. В отборното класиране на Първо място е отбора на РУ “Полиция” – Тунджа, следван от отбора на сектор “Пътна полиция” и на трето място отбора на РУ “Полиция” – Елхово. В индивидуалното класиране на първо място е Любомир Григоров, следван от Стоян Господинов и Марин Маринов.

Комисар Генчо Иванов тържествено връчи и ключовете на четири леки автомобила, които ще се ползват при изпълнение на служебните им задължения от служителите на отдел “Охранителна полиция”, РУ “Полиция” – Стралджа и РУ “Полиция” – Ямбол.

По повод професионалния празник на служителите от МВР Областна дирекция на МВР Ямбол издаде юбилейно информационно издание. То съдържа история, акценти от дейността на ОДМВР, препоръки за предпазване от различи престъпления и други интересни рубрики. Изданието и вече се разпространява в областта.


Статията е публикувана на 4 юли 2014

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА