Община Елхово получи одобрение за 4 работни места по програмата Старт в кариерата

Публикувано преди 10 години  |  Общество

obsОбщина Елхово получи одобрение за 4 работни места по програмата Старт в кариерата за отделите „Стопанско управление, общинска собственост и териториално и селищно устройство“, „Административно, правно и информационно обслужване“, „Проекти, програми и хуманитарни дейности“ и „Бюджет, финанси и труд и работна заплата“.

За работното място в отдел „Стопанско управление, общинска собственост и териториално и селищно устройство“ кандидатите трябва да притежават професионално направление – Икономика, Политически науки, Науки за земята, Общо инженерство, Горско стопанство, Растениевъдство, Растителна защита, Животновъдство, Ветеринарна медицина, Администрация и управление.

За отдел „Административно, правно и информационно обслужване“ е необходимо професионално направление – Икономика, Администрация и управление, Политически науки, Право, Информатика и компютърни науки, Комуникационна и компютърна техника.

За отдел „Проекти, програми и хуманитарни дейности“ се изисква професионално направление Икономика, Политически науки, Науки за земята, Право, Горско стопанство, Общо инженерство, Информатика и компютърни науки, Администрация и управление.

За отдел „Бюджет, финанси и труд и работна заплата“ е необходимо професионално направление Икономика, Информатика и компютърни науки, Политически науки, Администрация и управление.

Кандидатите за участие в Програма „Старт на кариерата”, през 2014 г., трябва да отговарят на критериите за подбор, а именно:

  • Да са младежи до 29 ненавършени години до 30.09.2014 г. включително;
  • Да притежават висше образование, съответстващо на необходимото, посочено от работодателя за заемане на конкретното работно място;
  • Да бъдат регистрирани в дирекциите „Бюро по труда” като безработни или заети;
  • Да не притежават трудов стаж по придобитата от висшето образование специалност.

Всяко лице може да кандидатства едновременно за три работни места, но до две работни места при един работодател по Програмата.

Документите се подават в дирекциите “Бюро по труда” в срок до 30.09.2014 г.

  • Заявление за включване в програмата с посочване на ведомствата, за които кандидатстват и работните места, по образец, публикуван на интернет-страницата на АЗ;
  • Автобиография (Европас формат) (с посочване на настоящ адрес и телефон за връзка, образование, компютърна грамотност, степен на владеене на чужд(и) език(езици);
  • Документ за завършено висше образование (копие от диплома или един от следните документи: уверение или академична справка, издадени от съответното висше училище).
  • Кандидатите, завършили висше образование в чуждестранни висши училища, следва да представят удостоверение за признаване на придобитото висше образование от МОН.
  • Документ за правоспособност (ако работодателят е поставил такова изискване при обявяване на работното място).

Статията е публикувана на 3 септември 2014

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА