Ремонт на околовръстното на Елхово? Не и тази година!

Публикувано преди 10 години  |  Общество

okoloПрез пролетта следваща година е реалистичният срок, в който може да започне ремонта на Обходния път на Елхово. Това заяви инж. Лазар Лазаров, председател на УС на Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ). Така обекта ще бъде готов до средата на лятото. Лазаров увери, че ще бъдат предвидени средства за рехабилитацията на един от участъците в област Ямбол в лошо състояние.

Ремонта на Обходен път Елхово ще бъде включен в програма „Транзитни пътища” V към участъка, които в момента върви към Средец. На прага на зимата сме и ако в момента затворим, това означава цяла зима да стои затворен без почти никакви строително монтажни работи. Така, че реалния срок е на пролет 2015 година да започнем и в средата на лятото да е готов. Няма какво повече да го бавим „, каза още Лазаров.

Припомняме Ви, в края на месец април тази година – дни след като вече течеше кампанията за избори на представители за Европейски парламент, тогавашният министърът на регионалното развитие от правителството „Орешарски“ – Десислава Терзиева и тогавашният управител на АПИ инж. Стефан Чайков направиха символичната първа копка на околовръстен път на Елхово, която церемония бе на висотата на откриването на нов участък от магистрала (Бел. ред: кетъринг, шатра, трибуна, професионално озвучаване, освещаване от свещеник и т.н), а в интервю пред камерата на ElhovoNews.info инж. Стефан Чайков ни увери, че средствата за този ремонт са осигурени и той ще бъде завършен през Октомври.

Театралната постановка тогава приключи за около час, зрителите поне тогава бяха доволни, но за жалост пет месеца по-късно имаме само една първа копка, както и втора такава, която бе връщането обратно на пръстта от първата копка, прилежно направена встрани от пътното платно.

Участъкът е с дължина близо 6,8 км /Бел. ред: от бившият свинекомплекс до касърската чешма/ и е единственият останал неремонтиран участък в област Ямбол на главен път I-7.

Припомняме Ви, че участъка между град Ямбол и Елхово бе в укаено състояние и спомена за това все още стои точно в участъка, който ще бъде започнат вероятно през пролетта на 2015г. За този път имаше дори и група в социалната мрежа с предложение той да бъде закрит.

През 2012 година на два етапа бе ремонтиран първо участъка от село Окоп до разклона за село Коневец, а няколко месеца по-късно в края на 2012 година бе открит и вторият ремонтиран участък до бившия свинекомплекс в близост до град Елхово.


Статията е публикувана на 5 септември 2014

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА