Определиха местата за поставяне на агитационните материали в Елхово за предстоящите след месец избори

Публикувано преди 10 години  |  Общество

minicipleСъс заповед на кмета на община Елхово Петър Киров и на основание Закона за местното самоуправление и местната администрация и Изборния кодекс, и във връзка с решение на ЦИК относно условията и реда за провеждане на предизборна агитация в изборите за народни представители на 05.10.2014 г., кандидатите, партиите, коалициите от партии и инициативните комитети могат да поставят агитационни материали, свързани с предстоящите избори за членове народни представители, на няколко определени места в гр. Елхово: временни табла са поставени на пресечката на ул.”Ал. Стамболийски” и ул. ”Черно море”, в градинката пред МБАЛ „Св. Иван Рилски“ и в зелените площи на ул. ”Трети март” /пресечка с ул.”Бял град”/.

На сгради, огради и витрини могат да бъдат поставяни агитационни материали само след разрешение на собственика или управителя на имота. Поставянето на агитационни материали върху терени публична общинска собственост се извършва съгласно изискванията на Наредба №8 на Общински съвет Елхово за реда и условията за издаване на разрешение за поставяне на преместваеми, съоръжения, елементи на градското обзавеждане и рекламни, информационни и монументално-декоративни елементи на територията на община Елхово. Забранява се поставянето на агитационни материали на автобусните спирки, сгради – публична държавна или общинска собственост, независимо от съгласието на наематели или ползватели.

Кметовете и кметските наместници определят със своя заповед местата за поставяне на агитационни материали на територията на населените места. Заповедите се оповестят публично в населеното място. В заповедта се напомня и за задължението на партиите, коалициите и инициативните комитети в срок до 7-дни след изборния ден /12 октомври 2014 г./ да премахнат поставените от тях агитационни материали на територията на общината.


Статията е публикувана на 5 септември 2014

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА