РС „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Елхово отбелязва седмицата на пожарната безопасност

Публикувано преди 10 години  |  Общество

pojС редица мероприятия организирани в Седмицата на пожарна безопасност служителите от РС „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Елхово ще отбележат своя професионален празник. От 8 до 14 септември 2014г. се провежда традиционната Седмица на пожарната безопасност и честване на Професионалния празник на българските пожарникари – 14 септември. Служителите от РД “Пожарна безопасност и защита на населението” – Ямбол ще отбележат своя професионален празник и Седмицата на пожарна безопасност с провеждането на редица мероприятия.

Във всички служби “Пожарна безопасност и защита на населението” в областта са организирани дни на отворените врати. Днес в град Елхово в ОДЗ “Невен” се проведе демонстративно занятие за запознаване на гражданите с възможностите на противопожарната техника, с наличната екипировка и оборудване, както и с уменията на огнеборците в борба с огнената стихия. Във връзка с празника ще бъдат уважени и бившите пожарникари, като на 10 септември от 19:00 часа в Ритуалната зала на община Елхово, е организирана среща с тях. На нея ще се споделят спомени, преживявания и трудни моменти, а младите огнеборци ще обменят опит с ветераните.

На 11 септември от 09:00 ч. на площадките на спортния комплекс в Елхово ще се проведе спортен празник, с участието на служители от Елхово и Болярово. В чест на професионалния празник на пожарникарите на 12 септември от 09:00 ч. в двора на РС ПБЗН – Елхово ще бъде открита чешма, изградена със средства събрани от служителите. Демонстрация на пожарна техника и снаряжение ще бъде представено на 12 септември от 11:00 часа, в гр. Елхово – Централна градска част.


Статията е публикувана на 9 септември 2014

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА