Детският футболен отбор на ОФК Елхово триумфира с шампионска титла в зона Сливен »

Работодатели от 9 държави търсят персонал в България през октомври

Публикувано преди 10 години  |  Общество

btРаботодатели от 9 държави търсят персонал в България през октомври. Агенцията по заетостта като член на мрежата на Европейската комисия „Европейски услуги за заетост“ (EURES) организира за седма поредна година есенна информационно-трудова борса „Европейски ден на труда”.

Авторитетното международно събитие ще се проведе на 10 октомври в Бургас, съобщиха от Дирекция „Бюро по труда“ Елхово. Вратите на културния център „Морско казино” (Приморски парк, Централна алея) ще бъдат отворени за търсещи работа от 9 до 17 часа.

На тазгодишния Европейски ден на труда търсещите работа ще имат възможността лично да се срещнат с представители на EURES мрежата и на работодатели от Австрия, Германия, Великобритания, Холандия, Италия, Чехия, Словения, Полша и България. Те ще предложат на кандидатите реални оферти за работа и ще проведат интервюта с част от тях.

Важно е да се знае, че от всички кандидати се изисква да владеят чужди езици. За да представят себе си и уменията си пред EURES съветниците и работодателите, те трябва да подготвят документи на английски, немски или друг език в зависимост от конкретните оферти. Пакетът от документи включва автобиография, мотивационно писмо, препоръки от предишни работодатели, диплома за завършено образование и сертификати за придобита квалификация. Документите се изпращат на електронния адрес еuropeanjobdays@az.government.bg. Подходящите кандидати ще бъдат интервюирани от представители на работодателите на езика, посочен в съответната оферта. Препоръчително е кандидатите да се запознаят предварително с вече обявените оферти за работа на националния EURES сайт в рубриката „Работни места”.

Европейският ден на труда се организира в края на летния туристически сезон. Затова акцентът за заетост в областта на хотелиерството и ресторантьорството е работа в други европейски страни през предстоящия зимен сезон. Най-много са предложенията за работа в курортите на Австрия и Германия. Близо 250 са работните места за работа в хотели и ресторанти в Австрия за сервитьори, бармани, готвачи и камериерки с различен опит и квалификация. Германия също търси квалифициран персонал в сферата на туризма. Ще участва английска фирма, която предлага работа за професионални готвачи във Великобритания. Словения също търси кадри в сектора на хотелиерството и ресторантьорството. EURES представителите от Холандия за втори път вземат участие в подобно международно събитие в България и предлагат заедно с холандската компания „Eastmen Human Resources B.V.” атрактивни възможности за работа в корабостроенето, за заварчици, инженерни и технически кадри, IT специалисти, както и редица други оферти. От Чехия частният посредник „MAT Consulting S.R.O.”търси работници за бране на ябълки и круши, за изработка на новогодишни украси, както и работници в производството. Италия предлага работа за научни работници – приложни математици или инженери с научна степен и английски език. Търси се персонал за ресторантьорството и хотелиерството с италиански и английски или немски език, а в сферата на търговията и услуги за хората – с италиански език. За младежите се предлага и шанс да придобият първи международен опит в компания в Италия (сектор туризъм) или Холандия (за IT специалисти).


Статията е публикувана на 3 октомври 2014

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА