Ден за размисъл преди вота за нов парламент

Публикувано преди 10 години  |  Общество

den4 октомври е определен за Ден за размисъл преди провеждането на парламентарните избори на 5 октомври, неделя.

В Деня за размисъл е забранена предизборната агитация. Недопустимо е разпространяването на нови агитационни материали в деня за размисъл, както и унищожаването на материали, поставени в съответствие със законовите изисквания на местата, определени от кмета на съответната община.

Има забрана и за използването на общинския и държавния транспорт за агитация, както в течение на цялата 30-дневна информационна кампания, така и в съботата, определена за размисъл.

Забранено е и разпространяването на агитационни материали на разстояние по-малко от 50 м от изборните секции, а поставените в близост до секциите трябва да бъдат премахнати от общинската администрация или от районните избирателни комисии.

Избирателите в избирателните списъци в страната са 6 875 199. За вота към момента има регистрирани наблюдатели от 39 неправителствени организации. Международните наблюдатели са от 7 организации, общият им брой е 69.

В област Ямбол броя на мандатите които ще се разпределят са общо четири. В град Елхово утре врати ще отворят 11 избирателни секции, а в по-малките населени места на община Елхово ще има по една избирателна секция, с изключение на селата Славейково, Малко Кирилово и Стройно, които жители ще гласуват съответно в селата Маломирово, Мелница и Бояново. Общият брой на избирателните секции в малките населени места е 18, а общият брой на избирателните секции в община Елхово ще са 29.


Статията е публикувана на 4 октомври 2014

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА