Снимки: Заключителна изява на ученици от специалност „Малък и среден бизнес“ при ПГ „Стефан Караджа“ – Елхово по проект „Ученически практики“

Публикувано преди 9 години  |  Образование, Снимки

OLYMPUS DIGITAL CAMERAЗа трета поредна година Професионална гимназия „Стефан Караджа” гр.Елхово участва в реализиране на дейности по Проект BG051PO001-3.3.07-0001 „Ученически практики”.

На 27 април 2015 година в „Милтония ” ЕООД гр.София – офис Елхово се проведе последната заключителна изява от поредицата заключителни изяви на учениците-практиканти по проект „Ученически практики”. Проектът се осъществява от Министерството на образованието, младежта и науката, с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”, съфинансирана от Европейския социален фонд към Европейския съюз. Целта на проекта е подобряване на качеството на професионалното образование, чрез повече и подобри възможности за практика на учениците в реална работна среда, както и активно включване на бизнеса в професионалното образование чрез разработването на програми за практическо обучение по професии.

По проект „Ученически практики” в „Милтония ” ЕООД гр.София – офис Елхово, работиха и се обучаваха 5 ученици от група „Бизнес сътрудник”, специалност „Малък и среден бизнес” при ПГ „Стефан Караджа” гр. Елхово.

Учениците бяха обучавани от наставник г-жа Нели Никова – старши счетоводител в „Милтония ” ЕООД гр.София – офис Елхово и г-н Иван Данков – наблюдаващ учител от ПГ „Стефан Караджа” гр.Елхово, които помагаха и напътстваха учениците в тяхната работа и обучение.

Учениците-практиканти в продължение на 240 часа работиха в реална работна среда в счетоводна кантора  „Милтония ” ЕООД гр.София – офис Елхово. Практиката се провеждаше след приключване на редовните учебни занятия. Учениците се запознаха с фирмената политика и нормативната уредба, регламентираща счетоводната дейност. Усвоиха теоретически и практически знания в областта на счетоводната отчетност и умения за работа с нормативни документи, използване на счетоводна информация, изготвяне на финансово-счетоводни справки, обработка на първични и вторични счетоводни документи, работа с офис техника и съвременни средства за комуникация, работа с персонален компютър и използване на приложни програми от пакета MS Office и специализиран счетоводен софтуер, съставяне на счетоводни статии и практическо осчетоводяване на стопански операции, изготвяне на периодични справки и отчети, свързани с оперативната дейност, работа в екип.

Учениците споделиха, че се чувстват по-уверени в знанията си и по-подготвени за бъдещата си професионална реализация.

Директорът на ПГ “Стефан Караджа” инж. Христо Петев благодари на „Милтония“ ЕООД и на учениците за проявената отговорност.

Наставникът г-жа Нели Никова изрази задоволство от постигнатите резултати и връчи сертификати на всички ученици, участващи в проекта.

Екипа от училище който реализира проект „Ученически практики” е : инж. Христо Петев – Директор и функционален експерт; инж. Таня Михнева – консултант по избор на практика; Пенка Бобева – счетоводител.

Дейностите по проекта се отразяваше от медийните партньори: Регионална електронна медия ElhovoNews.info, КТВ „Странджа” и вестник „Елховска дума”.


Статията е публикувана на 28 април 2015

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА