Снимки: Ученици от Гимназия „Св. Климент Охридски“ – гр. Елхово участваха в национално състезание по Информатика

Публикувано преди 9 години  |  Образование, Снимки

04-DSC04073В Националното състезание „Аз мога – тук и сега” – гр. Девин, участваха: Валентин Терзиев от 11-а, Даниел Панайотов от 11-а и Виктория Димитрова от 11-б клас, с ръководители – г-жа Петя Димитрова и г-жа Мария Димитрова.

Състезанието е насочено към учениците, които са с изявен интерес в областта на информационните технологии и притежават творчески заложби. Целта е да се покаже потенциалът и достъпността на компютърно базираните технологии за реализиране на творчески проекти. Участниците във всички направления научават, обсъждат и разработват поставените задачи на място, по време на състезателния ден.

Направленията, в които нашите ученици се състезаваха, са: „Компютърна презентация“ и „Графичен дизайн“. Задачите в съответните категории са прецизирани за възрастовата група и предварително съгласувани между журито. Времето за работа за всяка категория е различно – по преценка на журито, спрямо сложността и очакванията за поставената задача.

В периода 24-26 април и тримата участници достойно представиха себе си и Гимназия „Св. Климент Охридски” – гр. Елхово, получиха сертификати и се запознаха с много нови възможности за изява.
Важен елемент от Националното състезание по ИТ, информатика и визуални изкуства е участниците да премерват сили по между си и да обогатяват и актуализират знанията си. Лекциите са както технически за всяко едно състезателно направление, така и мотивиращи за всички участници. Сред лекторите са млади и успешни предприемачи, артисти, професионалисти и експерти в своите области.
Ръководството на Гимназията пожелава на състезателите да станат успели личности, като използват съвременните технологии, за да творят и изграждат един по-красив свят!


Статията е публикувана на 28 април 2015

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА