ПГ „Св. Климент Охридски“ – за пореден път училище-партньор на математическо състезание

Публикувано преди 5 години  |  Образование


Есенният кръг на международния турнир „Математика без граници“ се проведе днес в град Елхово. Той е за ученици от І до ХІІ клас, а домакин на състезанието беше Профилирана гимназия „Св. Климент Охридски“. На него взеха участие над 90 ученици.
Генерални организатори на мащабния проект са Педагогическа асоциация „Образование без граници“ – България и Научно-образователен център „Иновации“ – Казахстан.

Състезанието дава възможност на деца от цял свят да премерят сили и да покажат своите умения в сферата на математиката. Надпреварата се провежда в 4 кръга – есенен, зимен, пролетен и финално състезание „Математически звезди“.

Най-дългото математическо състезание в страната ни бързо придоби популярност сред любителите на математиката и в учебните заведения на Елхово. Миналата година
ПГ „Св. Климент Охридски“ стана училище-партньор за децата, които няма да се явяват на състезание в школото си. През тазгодишния есенен кръг на „Математика без граници“ Профилираната гимназия е не само участник, но е отново домакин на турнира – за младите математици от ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ и ОУ „Паисий Хилендарски“.

Съревнованието стартира в 13,30 часа и продължи 60 минути. Елховските ученици участват в общо класиране с конкуренти от различни държави. Всеки състезател получава сертификат за участие, а първенците – златни, сребърни и бронзови медали.

Г-жа Йовка Драгоева – директор на ПГ „Св. Климент Охридски“ поздрави участниците в „Математика без граници“, пожелавайки им успех, както на турнира, така и на предстоящия общински кръг на олимпиадата по математика!


Статията е публикувана на 26 октомври 2019

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА